Ewijk B1 krijgt loon naar werken

De dame en heren van Ewijk B1 kregen de opdracht mee om zichzelf eens te belonen voor de prima trainingen die elke week plaats vinden. Tegenstander Groesbeekse Boys zou daar de dupe van moeten worden.Eerste helft (0-1)
Ewijk probeerde de tegenstander vanaf de eerste minuut onder druk te zetten. Dit resulteerde in kleine kansjes in de eerste 10 minuten. Groesbeekse Boys kwam niet aan voetballen toe. De eerste keer dat de Boys naar voren kwamen was wel direct gevaarlijk, een goede combinatie over de as van het veld resulteerde echter niet in een doelpunt. In de 28e minuut kon de linker spits van Ewijk doorlopen tot de achterlijn. Vanaf daar wist hij met een fraaie voorzet een medespeler te bereiken die de bal fraai kon inkoppen, 0-1.
Er volgden meerdere kansen voor Ewijk maar de 0-2 bleef uit. Een tweetal combinaties van Groesbeekse Boys zorgde er voor dat de wedstrijd spannend bleef.

Tweede helft (0-3)
Ewijk begon de tweede helft opnieuw met goed druk zetten. In de 50e minuut bij een onschuldig duel kwam de rechtsback van Ewijk ongelukkig terecht, direct werd duidelijk dat hij zijn pols gebroken had.

Ondanks deze tegenslag bleef Ewijk goed voetballen. Dit resulteerde in een aantal goede kansen die helaas niet werden verzilverd. Groesbeekse Boys was wat feller in de duels wat de wedstrijd bijzonder spannend maakte. Het duurde tot de 70e minuut voordat de begeleiding van Ewijk opgelucht adem kon halen. De rechtsbuiten van Ewijk liep goed door op een diepe bal. Hij kon de bal strak voorgeven waar de linksbuiten klaar stond om de bal vervolgens droog in het doel te schieten, 0-2. Door een extra spits in te zetten probeerden de Boys nog wat te doen aan de stand, maar Ewijk anticipeerde goed op deze situatie. Er ontstond meer ruimte op de helft van Groesbeekse Boys wat in de blessuretijd resulteerde in een uitbraak van de linksbuiten van Ewijk. Na zijn doelpoging leek het erop dat de keeper de bal kon controleren, echter een misverstand met zijn verdediger en goed doorgaan van de linksbuiten van Ewijk zorgde voor de uiteindelijke einduitslag, 0-3. De beloning voor de goede trainingsinzet was een feit.

Volgende week speelt Ewijk B1 voor de beker thuis tegen Rijnland. Aanvang 13.00 uur.

Tekst/Foto’s: Marco Kropman/René Jansen