Geen landelijke competitie voor Meisjes MHC Beuningen B1

Afgelopen zaterdag, 11 oktober, vertrokken de meisjes van Beuningen B1 met 50 supporters in een gesponsorde bus naar Zwolle om te strijden om een plek in de landelijke competitie. Er dienden 2 wedstrijden gespeeld te worden van 2 keer 20 minuten.1e wedstrijd
Beuningen begon sterk en overtuigend aan de eerste wedstrijd en al snel volgende de 1-0. Kort daarna viel de 1-1, maar Beuningen gaf niet op en ze maakten uit de strafcorner de 2-1.  Al vrij snel na de 2-1 viel de 2-2. Het was erg spannend, in de laatste minuten maakte Beuningen de 2-3 en ging er met de winst vandoor. Een prima uitgangspositie voor de tweede wedstrijd. Een gelijkspel was immers genoeg voor plaatsing in de landelijke competitie.

2e wedstrijd
Zwolle begon sterk en maakte al snel de 1-0 en hoewel Beuningen nog een paar mooie aanvallen wist te realiseren had Zwolle het betere van het spel. De ruststand bleef 1-0.
Na de rust ging Zwolle er hard tegen aan en al snel viel de 2-0 en kort daarna de 3-0. Beuningen kwam niet in haar normale spel en verloor de wedstrijd met 5-0.

De meiden van Beuningen waren erg dicht bij de promotie en kunnen terug kijken op een uitstekende prestatie! Het resterende seizoen komen ze uit in de Super B.

Tekst/Foto’s: Wil Kuijpers