Ewijk B1 bekert verder

Ewijk B1 bekert verder na een 4-1 overwinning op sc Rijnland.Geen uitgespeelde kansen in eerste helft (0-0)
Door de herfstvakantie en wat klein blessureleed trad Ewijk B1 aan in een aangepaste samenstelling. Ook de tegenstander uit Tolkamer bleek niet te kunnen beschikken over een volledige selectie.

Het eerste kwartier was het vooral aftasten met kleine kansjes aan de kant van Ewijk. De keeper van Rijnland bleef rustig en hield de stand gelijk. In de 16e minuut dacht iedereen aan een handsbal van Rijnland in het 16 meter gebied, echter de scheidsrechter dacht daar anders over. Er volgden wat vrije trappen voor Ewijk maar de afronding bleef uit. Ook nadat een speler van Rijnland 10 minuten naar de kant mocht, na een forse overtreding, bleven 100% kansen achterwege. De beste kans voor Rijnland was in de 39e minuut maar de vrije trap vanaf de 16 meter lijn zorgde niet voor gevaar.

Genadeslag in laatste minuten van tweede helft (4-1)
Rijnland kwam wat frisser uit de kleedkamer. Nadat Ewijk een 100% kans om zeep had geholpen maakten de gasten de 0-1. Een vrije trap werd door de keeper van Ewijk in eerste instantie tegengehouden, echter de rebound was voor de spits van Rijnland.
Het duurde tot de 60e minuut voordat Ewijk langszij kwam. Een aanval vanuit rechts werd keurig door de spits afgerond, 1-1.
Achteraf bleek dit direct de genadeklap voor de gasten. Ewijk ging beter voetballen en de gasten uit Tolkamer hadden hier geen antwoord op. Uit een voorzet van links kon de spits in de 70e minuut de bal simpel binnentikken, 2-1.

Er ontstond onderlinge irritatie bij de tegenstander wat resulteerde in een gele kaart wegens aanmerkingen op de uitstekend fluitende scheidsrechter. Vijf minuten later was het weer 10 tegen 10 omdat ook een speler van Ewijk op de bank kon plaatsnemen met geel na een vermeende overtreding. Twee prachtige doelpunten in de laatste 2 minuten brachten de eindstand op 4-1.

Een dik verdiende overwinning voor de dame en mannen van Ewijk die vrolijk verder gaan in de strijd om de KNVB beker.

Volgende week wordt er gespeeld voor de competitie thuis tegen AWC, aanvang 13.00 uur.

Tekst/Foto’s: Marco Kropman/René Jansen