Tobias van der Wielen wereldkampioen Pankration (jiu jitsu)

Op het WK Pankration in Istanboel in het laatste weekend van oktober is Tobias van der Wielen wereldkampioen geworden in de klasse junioren tot 72kg.

De Griekse sport Pankration is één van de oudste vechtsporten in Europa, die oorspronkelijk bestaat uit een combinatie van klassiek worstelen en boksen. Als één van de eerste Olympische sportonderdelen in het oude Griekenland, werd het als de gevaarlijkste sport beschouwd.
Het wedstrijdsysteem van Pankration vandaag de dag is een mix van judo, jiu-jitsu, karate, kickboxen en worstelen. In Nederland is de sport nog relatief onbekend, maar in het Midden-Oosten, Zuid- en Oost-Europa is de vechtsport erg populair.
Tobias wist na eerdere overwinningen in een spannende finale zijn Griekse tegenstander met 7-6 te verslaan. Fabian van der Wielen, regerend Europees kampioen, werd in de eerste ronde uitgeschakeld door de uiteindelijke wereldkampioen uit Turkmenistan. Naast het vecht-onderdeel wisten Tobias en Fabian, beide sporters van Judo Kwai Beuningen, ook nog het brons te behalen in het technische demonstratie-onderdeel bij deze wereldkampioenschappen.
Dit bericht is een Facebook-hoogtepunt (over 1.000 views op FB)
Op de foto vlnr: coach Michel van Rijt, Thomas Leppink, Tobias van der Wielen, Leroy Venrooij, Fabian van der Wielen
dl83axwtpd1pj8v6k0y1ev9a0
In het midden: Tobias van der Wielen en coach Michel van Rijt
zut4m3qpu8i51dr7x0p26u8cb
Cookieinstellingen