Ewijk B1 boekt overwinning op Juliana B2

Een dik verdiende overwinning op de nummer twee Juliana B2.
Om aansluiting te krijgen met het bovenste gedeelte van de poule was het belangrijk om de drie punten in Ewijk te houden.

Goed spel via de zijkanten

Juliana begon de wedstrijd sterk.
 Ewijk beantwoordde dit iets later in de wedstrijd door mooie kansen te creëren.
Het werd al snel duidelijk, dat de keeper voornamelijk lange ballen gaf op de spitsen van Juliana.
Door een mooie strakke voorzet van Ewijk via de linker kant kwam er een kopkans, die via de paal naast ging.

Ewijk was voetballend de betere ploeg!

Door goed doorgaan van de rechtsbuiten van Ewijk die vervolgens een strakke voorzet gaf, scoorde de Ewijkse spits in de 17de minuut de 1-0.

In de 20ste minuut kreeg de nummer 10 van Ewijk een goede kans, maar schoot naast.

Ewijk creëerde door goed en mooi voetbal via de zijkanten veel kansen.
Het was een mooie sportieve wedstrijd, waarin goede acties van beide kanten te zien waren.

Vlak voor rust kreeg de linkshalf van Ewijk, door weer goed doorgaan via de zijkant, de mogelijkheid om een goede voorzet te geven op de rechtsbuiten, die vervolgens de bal direct aan nam en in het doel schoot 2-0.

Snel doelpunt na rust

De 3-0 viel in de 46ste minuut, alweer door weer een mooie opening van de linkshalf, die de bal kon geven aan de rechtsvoor. Deze plaatste de bal vervolgens met een mooi schot in het doel. De wedstrijd was gespeeld. Ewijk liet deze voorsprong niet meer van zich afpakken.
 Echter een paar minuten voor het eindsignaal scoorde de nummer 10 van Ewijk met een prachtig afstandsschot de 4-0.

Het was een dik verdiende overwinning op de nummer twee van de competitie.

Verslag/foto’s: een liefhebber/René Jansen