Beuningse Boys B2 vergeet te scoren tegen DIO

Een bekende voetballer zei ooit, dat als je wilt winnen met voetbal moet je meer doelpunten maken dan je tegenstander. Natuurlijk proberen alle teams dat. Afgelopen zaterdag werd duidelijk dat het de jongens van de Beuningse Boys B2 niet ging lukken.Twee kansen, twee doelpunten
De Boys begonnen uitstekend aan de wedstrijd en het was een open duel tegen de gasten uit Druten. Er waren kansen over en weer. Een uitstekend uitgespeelde aanval zorgde voor de voorsprong van de thuisclub (1-0), een op dat moment terechte voorsprong. In de eerste helft kreeg DIO ook precies twee kansen en die werden ook meteen afgerond (1-2). Beuningen kreeg zeker nog vier uitstekende kansen, maar die werden niet verzilverd.
De kopjes hingen naar beneden toen de rust kwam.

Verlies in de slotfase

Zou het team in staat zijn de tweede helft weer net zo goed te spelen als vorige week.
Na een minuut of 10 begon het daar wel op te lijken. Beuningen was voortdurend in de aanval en kreeg diverse goede kansen. Dat duurde tot voorbij de 30e minuut. DIO was nauwelijks nog bij de Beuningse keeper in de buurt geweest. Maar toch gebeurde het weer. Twee kansen in de laatste minuten waren wederom voldoende om te scoren.
Eindstand 1-4.
Om te winnen moet je de kansen benutten.

Tekst/foto’s: Wil Kuijpers