Geen tweede NK-titel Buis

Foto: Eigen foto

Rolstoeltennisster Marjolein Buis is er afgelopen week niet in geslaagd om in Rotterdam haar tweede NK-titel te pakken. In de halve finale verloor Marjolein met tweemaal 6/2 van de in bloedvorm verkerende Jiske Griffioen. In een gezellig topsportcentrum in Rotterdam, waar ook het valide NK werd afgewerkt, liet de Beuningse zien haar nieuwe forehandtechniek steeds beter onder controle te hebben. Ze kon het Griffioen, die op haar beurt de finale verloor van Aniek van Koot, echter niet lastig maken.

Ook in het dubbelspel moest Buis haar meerdere erkennen in de Woerdense. Samen met haar partner Micha Spaanstra, met wie ze vorige maand nog van de nummers 1 en 2 van de wereld won, kon ze het in de finale niet opwerken tegen Griffioen die zoals altijd dubbelde met Aniek van Koot. De finale kenmerkte zich door de vele douchegames, die in dit format werden beslist met één enkel punt. Acht van de negen keer viel het balletje de verkeerde kant op, waardoor de uitslag (tweemaal 6/1) een stuk geflatteerder werd dan de krachtsverschillen op het veld.

Buis kijkt vooral terug op een gezellige week, waarin ze oprecht genoten heeft van het spelletje, haar dubbelpartner en het publiek dat speciaal voor haar naar de havenstad afreisde. De Beuningse, die over drie weken haar 27e verjaardag zal vieren, bereidt zich vanaf nu voor op het eerste Grand Slam Toernooi van 2015, de Australian Open, dat in het laatste weekend van januari zal worden gespeeld.
Voor meer info over Marjolein Buis, zie www.marjoleinbuis.nl

Cookieinstellingen