Dubbel zilver Beuningse Marjolein Buis in Pensacola

Foto: www.marjoleinbuis.nl

Marjolein Buis heeft tijdens het open toernooi van Pensacola (VS) zich van haar beste kant laten zien. Zowel in het enkelspel als in het dubbelspel, samen met landgenote Micha Spaanstra, bereikte de Beuningse de finale. Helaas werd tweemaal aan het kortste einde getrokken.

In het enkelspel verraste Buis door de als tweede geplaatste Engelse Whiley in drie sets te kloppen. In de finale moest Buis het afleggen tegen de als eerste geplaatste Sabine Ellerbrock: 4-6 6-4 1-6.

In het dubbelspel werd in de halve finale een opmerkelijk makkelijke zege geboekt op Ellerbrock en Mardones. Na een 1-2 achterstand in de eerste set gaven de Nederlandse dames geen game meer weg en met 11 games op rij stond een 6-2 6-0 score op het bord. De finale was een kraker. In twee tiebreaks moesten Buis en Spaanstra het afleggen tegen het ingespeelde duo Whiley/Shuker uit Engeland: 6-7 6-7.

Buis kan terugkijken op een goed toernooi met goede resultaten, die hoop bieden in haar tocht richting de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro. Deze week speelt Buis de Cajun Classics in Baton Rouge (VS).

Cookieinstellingen