Toernooiwinst voor Buis

Foto: Marjolein Buis

De Beuningse Marjolein Buis heeft deze week het rolstoeltennistoernooi Israel Open op haar naam geschreven. In Tel Aviv maakte ze haar favorietenrol waar, door in de finale de Duitse Krüger, de nummer twee van de plaatsingslijst, met 6-4 6-3 naar huis te sturen. Buis: “Ik maakte het mezelf deze wedstrijd niet gemakkelijk. Beide sets begon ik niet scherp genoeg, waardoor ik twee keer tegen een 0-3 achterstand aan keek. Gelukkig wist ik mijn spel tijdig bij te stellen, waardoor ik meerdere breaks achter elkaar kon plaatsen en de sets naar me toe trok.”

Buis kwam ook uit in het dubbelspel. Daar wist ze haar plaatsing met partner Michaela Spaanstra niet waar te maken. In de finale moesten ze bij een 1-1 stand in sets in de beslissende matchtiebreak buigen voor het als tweede geplaatste koppel Krüger/Montjane.

Buis nam deel aan het toernooi Israel Open en een voorafgaand trainingskamp aldaar met haar coach Aad Zwaan, ter voorbereiding op Roland Garros. Over anderhalve week zal ze op het gravel in Parijs strijden voor de titels van het tweede Grand Slam van het jaar.

Kijk voor meer informatie op www.marjoleinbuis.nl.

Cookieinstellingen