Schildersbedrijf Schoonderwoerd binnenkort 12,5 jaar 

24 maart 2002 richt Berry Schoonderwoerd samen met zijn vrouw Corina het bedrijf op en nu 12 jaar later biedt het Weurtse bedrijf werk aan 15 man. Berry heeft het vak van thuis meegekregen, want ook zijn vader was schilder.Door: Hans Straten

”Feitelijk heb ik het vak geleerd bij schildersbedrijf Hagemans”, vertelt Berry. Maar, door de nodige studie en met de hulp van mijn vrouw Corina, heb ik 12 jaar geleden de stap gemaakt om voor mezelf te beginnen.”

Het Weurtse bedrijf heeft onlangs bedrijfsruimte toegevoegd met een pand aan de Mortelweg in Weurt. Het Schildersbedrijf werkt voornamelijk regionaal, maar het heeft ook opdrachten in Rotterdam, Scherpenzeel en Heerenveen.

Berry en Corina Schoonderwoerd
t15tg7jxdaqbfod0wjahpq1wt

Berry: “In de loop van de tijd zijn mijn werkzaamheden verschoven. In het begin was ik vooral in de praktijk aan het werk en nu zijn het vooral de managementtaken die mijn aandacht vragen. Toch kan ik me ook in die rol vinden en krijg een goed gevoel wanneer het allemaal goed loopt en zowel de jongens als de opdrachtgever tevreden zijn.”

In huize Schoonderwoerd zijn de taken verdeeld. Corina voert de acquisitie en kantoorwerkzaamheden  en Berry beheert de overige taken. Corina netwerkt en geeft PowerPoint presentaties. Het Weurtse bedrijf is veelomvattend. Verricht schilderwerk, pakt houtrot (middels deelvervanging) aan, zet glas, verricht behangwerk en vloercoating.
Berry adviseert de klant desgewenst in het maken van de keuze van verf en of behang.

t0cm1g647pelvz00f6stf2q67

Berry: “In deze tijd moet je snel reageren op ontwikkelingen. Tijd is belangrijk en je moet scherp aan de prijs zitten. We hebben bijvoorbeeld een apparaat dat het werken met glasvezelbehang sterk bekort. Eerder deed een man 70 m2 en nu 140 m2 per dag. Door het verbod op het gebruik van vluchtige bestanddelen en de daardoor toegenomen toepassing van watergedragen verf, kunnen we vaker de verfspuit inzetten. Voor het buitenwerk gebruiken we echter geen watergedragen verf.  Verder komt er een GPS-volgsysteem op de auto’s, waardoor we ook van het kilometer schrijven af zijn. Ook dat bespaart tijd.

Corina: “Het zou zonder meer leuk zijn als de kinderen later in het bedrijf een plaats zouden kunnen vinden, maar we weten ook dat dit zich moeilijk laat regisseren, desondanks dromen we er wel eens samen over.”
                                                  
Schoonderwoerd heeft de laatste twee jaar, ondanks de crisistijd, het personeelsbestand weten uit te breiden van 5 naar 15 man. Het Weurtse bedrijf is tevens opleidingsbedrijf en  bestaat binnenkort 12,5 jaar

Cookieinstellingen