Havermout-mango-taartje (1 persoon).
Ingrediënten
- 20 gram havermeel
- 20 gram havermout
- 2 eiwitten
- 1 el kokosmeel of 1 maatschep eiwitpoeder smaak vanille
- 150 gram mango
- 1 tl vanille aroma
- 1 snufje kaneel
- 10 gram rozijnen
- 20 gram verse dadels
- optioneel: beetje melk
- 100 gram Optimel griekse stijl
- zoetstof naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven op 180 graden.
- Vet een klein taartvormpje in.
- Meng alle ingrediënten, behalve de rozijnen en dadels samen in de blender.
- Voeg eventueel wat melk of water toe als het deeg te vast wordt.
- Doe als laatste de rozijnen en de dadels (in stukjes) erbij en roer dit door het beslag.
- Bak hem 12-15 minuten, hou in de gaten. Prik even met een satéprikker of hij wel goed droog is.
- Laat even wat afkoelen en schep als laatste de optimel erop. Eet smakelijk!
Smakelijk!
Door: Rozemarijn van Lieshout. RoosVisie voedingscoach Winssen/Beuningen.