Protestrit “Motorrijders tegen APK” naar Brusse

BEUNINGEN, 5 september  2012 – De belangenvereniging voor motorrijders, de MAG (MotorrijdersActieGroep) zet zich in voor verkeersveiligheid, met name in relatie tot motorrijden. De Europese Unie is nu bezig om APK voor motoren verplicht te stellen. Uit een rapport van een groep, die belangen heeft in het houden van APK’s, valt te lezen dat APK de veligheid zou vergroten. Uit ander onderzoek blijkt vrijwel alle ongelukken met motoren te maken hebben met menselijk falen, zowel van de motorrijder als van overige verkeersdeelnemers, die motoren over het hoofd zien. Veel motoren rijden niet meer dan 3000 km per jaar. Een verplichte APK verhoogt alleen de kosten van de motorrijders, sponsort overheid en industrie, maar zorgt niet voor een grotere verkeersveiligheid.Bent u ook tegen een verplichte apk voor motorfietsen? Sluit u dan 22 september aan bij de Protestrit motor APK naar Brussel. Verzamelplaats voor Oost Nederland: McDonalds Beuningen (vanaf 8 uur open). We vertrekken om 8:30 naar de offiële startplaats Hazeldonk. Vandaar gaat het om 11 uur naar Brussel met naar verwachting 3000 motoren. Meer informatie: bit.ly/Tcu6Nk

BEUNINGEN, 5 september  2012 – De belangenvereniging voor motorrijders, de MAG (MotorrijdersActieGroep) zet zich in voor verkeersveiligheid, met name in relatie tot motorrijden.

De Europese Unie is nu bezig om APK voor motoren verplicht te stellen. Uit een rapport van een groep, die belangen heeft in het houden van APK’s, valt te lezen dat APK de veligheid zou vergroten. Uit ander onderzoek blijkt vrijwel alle ongelukken met motoren te maken hebben met menselijk falen, zowel van de motorrijder als van overige verkeersdeelnemers, die motoren over het hoofd zien.

Veel motoren rijden niet meer dan 3000 km per jaar. Een verplichte APK verhoogt alleen de kosten van de motorrijders, sponsort overheid en industrie, maar zorgt niet voor een grotere verkeersveiligheid.

Bent u ook tegen een verplichte apk voor motorfietsen? Sluit u dan 22 september aan bij de Protestrit motor APK naar Brussel. Verzamelplaats voor Oost Nederland: McDonalds Beuningen (vanaf 8 uur open). We vertrekken om 8:30 naar de offiële startplaats Hazeldonk. Vandaar gaat het om 11 uur naar Brussel met naar verwachting 3000 motoren. Meer informatie: bit.ly/Tcu6Nk

Ingezonden door: Wout Verwoerd

 

Cookieinstellingen