Galerie Julia exposeert schilderijen van Herman van Ravenswaaij

Herman heeft zich laten inspireren door de grotesken die stammen uit de eerste eeuw na Christus.In het voormalig paleis van Keizer Nero in Rome zijn pas in de 15de eeuw deze plafond en wand schilderingen weer teruggevonden. Omdat er in de loop van de tijd andere gebouwen bovenop het paleis werden gebouwd waren ze naar de diepte verdwenen. Toen men ze via een gat weer ontdekten werden ze vanaf toen grotschilderingen genoemd.Herman heeft zich verdiept in deze geschiedenis en heeft enkele van deze grotesken naar zijn idee en vorm op paneel gezet.

Herman heeft zich laten inspireren door de grotesken die stammen uit de eerste eeuw na Christus.

In het voormalig paleis van Keizer Nero in Rome zijn pas in de 15de eeuw deze plafond en wand schilderingen weer teruggevonden. Omdat er in de loop van de tijd andere gebouwen bovenop het paleis werden gebouwd waren ze naar de diepte verdwenen. Toen men ze via een gat weer ontdekten werden ze vanaf toen grotschilderingen genoemd.

Herman heeft zich verdiept in deze geschiedenis en heeft enkele van deze grotesken naar zijn idee en vorm op paneel gezet.

In de Galerie is uitgebreide documentatie over dit onderwerp aanwezig. Naast deze grotschilderingen schildert Herman ook rariteitenkabinetten.

Elke zaterdagmiddag tussen 2 en 5 uur is er een vrije inloop. Het adres is: Julianaplein 101a in Beuningen. Tussen het reisbureau en de ABN Amro.

Rechts: Grotesk met olifantĀ  60×120
(Klik op deĀ  afbeelding voor een vergroting)