Pier Pennings en Anke Land exposeren in het DIJKMAGAZIJN-GBK

De Gemeenschap Beeldend Kunstenaars (GBK) heeft een expositiereeks in een laat negentiende-eeuws dijkmagazijn in Winssen. Deze locatie ligt uniek in een rivierenlandschap langs de Waal.DE OVERKANT – Installaties van Anke Land en Pier Pennings

De Gemeenschap Beeldend Kunstenaars (GBK) heeft een expositiereeks in een laat negentiende-eeuws dijkmagazijn in Winssen. Deze locatie ligt uniek in een rivierenlandschap langs de Waal.

DE OVERKANT – Installaties van Anke Land en Pier Pennings

Anke Land en Pier Pennings kijken naar de overkant van de rivier. Voor hen zijn de Waal en de symboliek van rivier en oversteek in kunst en mythologie inspiratiebron.

Ze gaan in op het onvervulbare verlangen naar de overkant, die altijd mooier en beter lijkt. Tegelijkertijd verbeelden ze de onvermijdelijkheid van de overtocht, waarvan geen terugkeer mogelijk is.

Anke Land gebruikt het archetype van de mythologische veerman Charon, die met zijn bootje op en neer naar de onderwereld vaart. Ze toont hem als een kleurrijke reflectie in een geweven landschap.

Anke Land – Overkant 2013

Pier Pennings bouwt loklichten en dwaallichten in de licht-installatie “Kijken naar de overkant”, gestructureerd in 280 kubussen van 60 x 60 x 60 cm.

Pier Pennings – Kader Queeste

Dijk 27, Winssen | Dijkmagazijn (GBK)
Mei 2013 | elke zondag van 13.00 tot 15.00 uur
de kunstenaars zijn aanwezig | www.gbk.nl | [email protected]

Deze expositiereeks wordt georganiseerd met steun van het Prins Bernard Cultuurfonds Gelderland.

Resterend programma voor 2103 is:

· MEI 2013
– Pier Pennings www.art-policy.nl en
– Anke Land www.ankeland.com

· JUNI 2013
– Ria Roerdink www.riaroerdink.nl

· JULI 2013
– Leny van Elk www.lenyvanelk.nl

· AUGUSTUS 2013
– Cornelie Samson www.corneliesamsom.com

· SEPTEMBER 2013
– Artez / Antoinette Schepens www.antoinetteschepens.nl

 

 

GBK: De Gemeenschap Beeldende Kunstenaars, www.gbk.nl, is de beroepsvereniging van professionele beeldende kunstenaars in Gelderland. De GBK telt ruim driehonderd leden die actief bezig zijn met beeldende kunst in Gelderland en (ver) daarbuiten.

Foto: collectie GBK