Galerie Julia exposeert werken van Gerd Renshof

Van 15 februari tot 1 april 2013 kunt u bij galerie Julia verschillende bijzondere schilderijen van Gerd Renshof bezichtigen. Deze kunstenaar is in binnen en buitenland vooral bekend van zijn boekenstillevens maar schildert daarnaast ook andere onderwerpen. Zijn schilderijen met magisch-realistische architectuur zijn zeer de moeite waard om te komen bekijken.

Van 15 februari tot 1 april 2013 kunt u bij galerie Julia verschillende bijzondere schilderijen van Gerd Renshof bezichtigen.

Deze kunstenaar is in binnen en buitenland vooral bekend van zijn boekenstillevens maar schildert daarnaast ook andere onderwerpen. Zijn schilderijen met magisch-realistische architectuur zijn zeer de moeite waard om te komen bekijken.

Gerd Renshof stelt zichzelf aan u voor

Op mijn twaalfde ben ik begonnen met tekenen, voornamelijk met grafiet in zwart-wit. Op mijn vijftiende rijpte het besef dat ik mijn leven aan de schilderkunst wilde wijden, en heb me daar sindsdien uitsluitend op gericht.
Ik heb de Havo afgerond met tekenen als examenvak, en daarna een jaar doorgebracht op de kunstacademie. In die tijd was realisme niet gewenst, en ik werd dan ook na een jaar verwijderd.

Vervolgens heb ik me met veel enthousiasme op de schildertechnieken uit de 17e eeuw gericht, en doe dat nu ruim dertig jaar later nog steeds. Ik heb door zelfstudie veel kennis opgedaan op gebied van materiaal, licht, maar ook van de waarneming. Het is voor mij een geweldige materie, als ik begin te vertellen hierover is het voor mij moeilijk om op te houden, en word bevangen door een aanstekelijk enthousiasme.
Mijn oeuvre bestaat uit stillevens, naakten en architectuur. Daarnaast heb ik illustraties gemaakt, wandschilderingen, aquarellen en tekeningen.

Wilt u nog meer weten over het werk van Gerd Renshof dan kunt u ook naar zijn website www.gerdrenshof.com.

Galerie Julia

Elke zaterdag van 2 tot 5 uur is er een vrije inloop. Komt u gerust eens binnen om vrijblijvend deze prachtige schilderijen te bewonderen. Een drankje staat altijd klaar!

Julianaplein 101a winkelcentrum in Beuningen.
Tussen het reisbureau en de ABN Amro.
U kunt voor de deur parkeren.
Tel: 024-3783310

 

Afbeelding: Folianten 95×60
(Klik op de  afbeelding voor een vergroting)