Kleine beestjes vangen in Beuningen

Foto:

De Beuningse waterdiertjes hebben er weer trek in om bekeken te worden door kinderogen. En ook de landdiertjes willen graag meedoen. Zondag 2 september staan in Het Dijkmagazijn schepnetjes en loepen klaar om het watergrut te vangen en te bekijken.

De Beuningse waterdiertjes hebben er weer trek in om bekeken te worden door kinderogen.

En ook de landdiertjes willen graag meedoen. Zondag 2 september staan in Het Dijkmagazijn schepnetjes en loepen klaar om het watergrut te vangen en te bekijken.

Met snorkels, kieuwen, luchtblazen en andere trucjes lukt het veel waterdiertjes om onder water te leven. Om zich voort te bewegen hebben ze vinnen, peddelpootjes en zwiepstaartjes. Al deze fraaie uitmonsteringen laten zich in een waterbak of glazen pot goed bekijken.

 

Wie vangt het grootste, engste, liefste of meest doorzichtige diertje? Er zitten kleine kikkers en grote torren. Met zoekkaarten is uit te pluizen hoe alle dieren heten.

Waar zijn veilige plekjes, en waar zou je nooit durven te zwemmen als je een dikkop was? En liefhebbers voor de landdiertjes kunnen zoeken tussen de bloemen. Na afloop (als de diertjes weer zijn vrijgelaten) krijgen alle deelnemers een kleinebeestjes-diploma. t

Tip: trek laarzen of waterdicht schoeisel aan en oude kleren want de plas heeft een modderige oever.

Kleine-beestjes vangen
zondag 2 september, 14.00-15.30 uur,
startpunt Het Dijkmagazijn,
Dijk 41 (hoek Waardhuizenstraat), Beuningen,
deelname € 3,- volw,  € 2,00 kind.
Voor informatie of reserveren: 024-6777000.
Zie ook www.hetdijkmagazijn.nl