Zwerfstenen zoeken langs de Waal in Weurt

Foto:

BEUNINGEN, 9 mei 2013

BEUNINGEN, 9 mei 2013

Woensdag 15 mei organiseert Het Dijkmagazijn een zoektocht langs het waalstrand in Weurt, naar de mooiste stenen die er liggen. Met een voorbeeldstenenkist en zoekkaarten kan iedereen uitpluizen waar de stenen vandaan zijn gekomen.

In Zwitserland en Duitsland brokkelen langzaam de bergen af. Met het water van de Rijn komt daarvan een deel terecht in Nederland. Op hun reis worden de stenen alleen maar mooier. De scherpe kantjes slijten er af en het binnenste van de steen wordt zichtbaar. Gewone kwarts is te vinden in de kleuren grijs, wit, geel en roze. Maar ook prachtige zwarte steen en zelfs halfedelstenen met bloedrode kleuren liggen er aan het Waalstrand. En wie geluk heeft vindt zelfs doorschijnende stenen of – heel misschien – wel een fossiel.
228914-w620-h352-c” alt=”” class=”f c” />
Tip: breng een klein doosje mee, want voor je het weet heb je al een verzameling van zeker 12 verschillende soorten steen. Van alle Waalstenen zijn voorbeelden, zodat je gemakkelijk de naam van je eigen stenen kunt opzoeken. En wie meedoet krijgt een gratis zoekkaart om de eigen collectie goed te documenteren.

Tip: trek stevig schoeisel aan.

Stenen zoeken langs de Waal in Weurt
Woensdag 15 mei, 14.00-15.30 uur.
Startplaats: Kerk Weurt.

Deelname € 3,50 volw., kinderen €2,50.
Reserveren via [email protected].
Zie ook www.hetdijkmagazijn.nl.