Feestelijke picknick voor alle inwoners van Beuningen en omstreken

Op zondag 26 mei 2013 organiseert Het Dijkmagazijn samen met de Maas & Waal CultuurExpress een groots opgezette Picknick in de Beuningse uiterwaarden. Alle inwoners van Beuningen en omstreken worden van harte uitgenodigd om met een eigen picknickmand vol lekkers en een kleurrijk picknick-kleed zich op de fiets naar de uiterwaarden te begeven en daar hun meegebrachte waar te nuttigen. Uiteraard zal er ook het nodige te koop zijn. Langs de Waaldijk vindt tegelijkertijd het project LuisterWaarde plaats; op de dijk en rondom de picknicklocatie worden verhalen voorgelezen, wordt voorgedragen, toneel gespeeld etc. Ook dat is een initiatief dat tot stand kwam met medewerking van de Maas & Waal CultuurExpress.

Op zondag 26 mei 2013 organiseert Het Dijkmagazijn samen met de Maas & Waal CultuurExpress een groots opgezette Picknick in de Beuningse uiterwaarden. Alle inwoners van Beuningen en omstreken worden van harte uitgenodigd om met een eigen picknickmand vol lekkers en een kleurrijk picknick-kleed zich op de fiets naar de uiterwaarden te begeven en daar hun meegebrachte waar te nuttigen. Uiteraard zal er ook het nodige te koop zijn.

Langs de Waaldijk vindt tegelijkertijd het project LuisterWaarde plaats; op de dijk en rondom de picknicklocatie worden verhalen voorgelezen, wordt voorgedragen, toneel gespeeld etc. Ook dat is een initiatief dat tot stand kwam met medewerking van de Maas & Waal CultuurExpress.

Hapjes van Sprinkhanen
Op het picknickterrein zullen allerlei activiteiten plaatsvinden voor jong en oud, zoals Romeins kleien, hutten bouwen, hapjes van wilde planten en …sprinkhanen (voor wie durft). Ter plekke kunnen zanglustigen onder zeer deskundige begeleiding van Wilbert Friederichs een ‘Waallied’ maken en zingen. Ook zullen bijzondere rondleidingen door de uiterwaarden worden gegeven en nog veel meer. Het onderstaande programma geeft u alle informatie.

Verder presenteren de erfgoedinstellingen uit het Land van Maas en Waal zichzelf en hun programma’s van de zomermaanden op verrassende wijze.

Ziet u zichzelf al zitten op een picknick-kleed in de prachtige zonnige uiterwaarden? Stap dan op 26 mei 2013 op de fiets en kom naar de uiterwaarden bij het Dijkmagazijn in Beuningen. Tussen 11.00 en 14.00 uur zal het daar bruisen van de activiteiten; het terrein is de hele dag toegankelijk.

Omdat we bij dit feestelijke buitenevenement afhankelijk zijn van het weer, zal vanaf 23 mei op de websites hetdijkmagazijn.nl en op cultuurexpress.nl worden aangegeven of de picknick door zal gaan. En nu maar hopen op een stralende, zonnige dag!

Programma

  • ‘Zingen aan de Waal’ met componist, dirigent en muzikale duizendpoot Wilbert Friederichs, liederen schrijven en zingen aan en over de Waal.
  • ‘Hutten bouwen’ met de Takkensjouwers van Het Dijkmagazijn.
  • ‘Romeins kleien’ met Lotte van Campen, LesInKunst
  • Excursie: ‘Een dijk van een geschiedenis’, met Ferdinand van Hemmen, Landschapshistoricus
  • Excursie: ‘Eet wilder dan wild’, samen met de culinaire plantengidsen van Het Dijkmagazijn
  • Doorlopend: gratis hapjes van wilde planten (en sprinkhanen)
  • En, zolang de voorraad strekt is er een barbecue van wildernis vlees, aangeboden door FREE Nature, de beheerder van de paarden en koeien in de uiterwaarden.