Theo Willems exposeert in Molenhuis

Theo heeft zichzelf het vak aangeleerd. Puur vanuit zijn passie en nooit
via een academie.  In de jaren 80 heeft hij de studie creatief
educatieve techniek gevolgd aan de Hogeschool  Nijmegen. Dit is de start
geweest van zijn creatieve vorming.Naast  het werken met mensen met een verstandelijke beperking bij ’s Heeren Loo, is Theo in zijn vrije tijd dagelijks te vinden in zijn atelier aan de Koningstraat. Daarnaast heeft hij zich op verschillende vlakken verder ontwikkeld door het volgen van specifieke workshops en lessen bij kunstenaars. Met onder andere lessen grafische technieken bij Caroliene Koenders en met schilderen bij Ellie Kuipers.

                   d’Oradour sur Glane                                                      kind te paard
ojqrtayl48q7qkuc252n15sta         yxdu1tw4990ew9ewhioswom1p

Ruim twintig jaar geleden toonde Theo veel interesse in de kunsthistorie en bezocht zeer regelmatig (internationale) musea en kerken. Maar niet veel later verruilde hij de literatuur weer voor de dummy en potloden, die hij altijd bij zich heeft. Theo Willems liet zich in het begin inspireren door verschillende stijlen, van prehistorie tot surrealisme. Gaandeweg vond  hij zijn eigen stijl welke terugkomt in zijn etsen. De voor hem zo typerende Madonna en Kind bleken een terugkomend thema.

Tijdens de expositie in het Molenhuis te Beuningen, Molenstraat 54, worden ruim 40 etsen getoond van werk door de jaren heen. U vindt een verscheidenheid van grafische technieken, van  houtgravure, etsen en  non-etching. Zo zijn er van de omgeving etsen gemaakt van onder andere Jac. Maris, het reliëf van Jan van Hoof op de Waalbrug, Oud Boldershof in Druten en beelden onder de St. Stevenskerk. Tijdens zijn fietstocht van Beuningen naar Santiago de Compostella in 2009, zijn er ook diverse etsen van deze mooie reis te zien. Eigen werken zijn onder andere de aardmannetjes, de overpeinzing en de bassist.

Kijk verder op  Willems-theo.kunstinzicht.nl

Wat:                        expositie Theo willems
Waar:                      Molenhuis Beuningen
Wanneer:              vanaf 13 november 2013 t/m 8 januari 2014
openingstijden:  tijdens kantooruren en tijdens voorstellingen

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ __ _ _
Op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit
Beuningen – Ewijk – Weurt – Winssen?
c0x5v5wi4wfjjau1ottyvz29c Klik “Vind ik leuk” op Facebook
i4xifolx6ja8i71xk19osm77h of volg ons via Twitter
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _