Mariken van Nimweghen in de Molen

Theater de Molen trapt het nieuwe seizoen af met de toneelvoorstelling Allemaal van Nimwegen op zaterdagavond 27 september. Allemaal dragen we de stem van Mariken van Nimwegen in ons. Het is een oud verhaal dat iedereen weleens gehoord heeft en de inhoud ervan is nog steeds actueel. “M” laat twee Marikens zien: haar reine ziel versus haar getergde ego.In deze voorstelling is de belangrijkste boodschap dat niemand verloren is dan wie zichzelf als verloren beschouwt. Mariken overleefde haar avonturen doordat zij een geheim verbond had met de schone Maagd Maria waardoor Mariken op het laatste moment wist te ontkomen aan de eeuwige verdoemenis.

Actrice en zangeres Marjolein Pieks (De Poëziekoerier) zingt het verhaal van Mariken van Nieumeghen in deze theatrale muziekvoorstelling. De liedjes werden geschreven door Karel Bosman. 

Verhalenverteller Fred uit ’t Broek neemt het publiek mee langs de verschillende scenes van het beroemde mirakelspel. Actrices Elise van Riet, Maria Kessels en Hanneke Beld spelen de verschillende personages van Mariken, tot Moenen, de Heilige Maagd, of Marikens petemoei. De regie is in handen van Jolanda Loof.

Activiteit: Mariken van Nimweghen in de Molen 
Datum: 27 september 2014
Aanvang:  20.30 uur
Entree: € 10,-

Locatie: Theater de Molen
Adres: Molenstraat 54 Beuningen
Reserverentheaterdemolen.nl

theaterdemolen-tm-november

HS