Waalindrukken

Woensdag 3 september krijg je van Het Dijkmagazijn een lange plank om daar je eigen waalindrukken op weer te geven.  Zoek een rustig plekje op aan het strand of in de uiterwaard en ga aan de slag.Het waalstrand ligt bezaaid met heel platte schuifsteentjes. Soms zo dun als een eurocent. En er liggen platte stukjes hout, regenboogkleurige schubben van vissen en andere platte dingen. Met lijm kun je die tot een prachtig mozaïek verwerken op de plank. Misschien vind je nog wel mooi gekleurde scherven van servies of flessen, of fel gekleurde stukjes touw die van een schip zijn gevallen. Het is altijd een spannend spel om met je vondsten je eigen indruk te maken van de Waal. Want de vondsten vertellen ook hun eigen verhaal.

Na afloop delen we onder het genot van een drankje elkaars Waalindrukken.
De planken met mozaïeken worden tentoongesteld in Het Dijkmagazijn tijdens de Kunstroute in september. Daarna worden de planken nog gebruikt voor een kunstmanifestatie waarbij ze gebruikt worden voor het langste kunstwerk van de wereld.

Tip: stevig schoeisel en lange broekspijpen vanwege stekelplanten in de uiterwaard. Voor meer informatie zie: ideeenfabriek.info.
Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging en Beleef de Waal.

(Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit.

Activiteit: Waalindrukken
Datum: Woensdag 3 september 2014
Tijd: 14.00 – 15.30 uur
Locatie:  Het Dijkmagazijn
Adres: Dijk 41  Beuningen
Kosten: € 2,50 (inclusief materiaal en drankje)
Informatie: 024-6777000 en [email protected].

Zie voor volledige Waalwoemi-agenda hetdijkmagazijn.nl en facebook.com/Dijkmagazijn