Inge Schonewille en Marit Zandbergen in Het Dijkmagazijn Winssen

Echt en onecht zijn nauwelijks meer van elkaar te onderscheiden. De
samenleving als een schijnvertoning waarin de werkelijkheid eerder
gesimuleerd dan weergegeven wordt. Wie of wat verbergt de waarheid of
bestaat zij niet?Inge Schonewille
In mijn werk zoek ik naar authenticiteit, oorspronkelijkheid en verborgen verhalen.
In deze tijd zijn er veel mogelijkheden om jezelf te manifesteren. Ook al probeert bijna iedereen zich beter of anders voor te doen, ik waardeer mensen zoals ze zijn. Als kunstenaar is het voor mij interessant om de buitenkant van voorwerpen en gebeurtenissen weg te halen en de ware aard van het onderwerp zichtbaar te maken.

u19ularpyuo1ahp4ldq8tjgvz

Voor het eindexamen heb ik een installatie gemaakt die de sfeer oproept van het kledingatelier. Het werk is een remake van een realiteit. Naar aanleiding van verhalen over kledingateliers doe ik een poging om me te vereenzelvigen met het maken van kleding. Een oproep voor hulp bracht vele vrijwilligers op de been. 1132 genaaide hemden refereren aan het aantal slachtoffers van de schokkende ramp in kledingfabriek Rana Plaza te Bangladesh. Ik onderzoek tevens de betekenis die kleding voor mensen heeft. Wat wil jij met kleding over jezelf vertellen? Draagt kleding bij aan jouw identiteit, of verbergt zij wie je werkelijk bent. Waar komt onze kleding vandaan? En kan ik met mijn werk invloed uitoefenen op deze situatie. Niet alleen als politiek statement maar ook als oprechte poging één van de makers te worden.

Kijk ook op  www.ingeschonewille.com

rdutdztwj2sobfzngxrm6u46p

Marit Zandbergen
Is dit jaar afgestudeerd aan de opleiding Fine Art van kunstacademie ArtEZ. Zij maakt sculpturen waarin ze emoties visueel maakt. Omdat emoties worden ervaren door het lichaam, gebruikt ze de menselijke figuur als uitgangspunt. Ze kiest bijzondere materialen die het beeld versterken, en verwerkt die vaak op een arbeidsintensieve manier. De werken hebben een heldere vorm, maar geven de bezoeker voldoende ruimte voor eigen interpretatie. In het Dijkmagazijn zullen twee werken te zien zijn van haar eindexamen (Archetype en Elytra).

Kijk ook op:  www.maritzandbergen.nl

Activiteit: Exposities van Inge Schonewille en Marit van Zandbergen
Datum: Alle zondagen in september van 13.00 tot 17.00 uur
                    Tijdens de kunstroute zaterdag 20 en zondag 21 september van 12.00-18.00 uur
Toegang: gratis
Locatie
: Dijkmagazijn Winssen
Adres: Dijk 27 Winssen, 6644 KB Winssen

GBK: De Gemeenschap Beeldende Kunstenaars, www.gbk.nl,
is de beroepsvereniging van professionele beeldende kunstenaars in
Gelderland met ruim driehonderd leden die actief bezig zijn met
beeldende kunst in Gelderland en (ver) daarbuiten. De GBK heeft een expositiereeks in een laat negentiende-eeuws dijkmagazijn in Winssen. Deze locatie ligt uniek in een rivierenlandschap langs de Waal. Van van april t/m oktober is er iedere maand een andere tentoonstelling.
Het resterende programma voor 2014 is:

· September 2014 – Artez akademie (www.artez.nl)
· Oktober 2014 – Gert Gortemaker (www.gertgortemaker.nl)

Cookieinstellingen