JATGAPPE van Meri de Geest in theaterzaal tijdens Kunstroute Beuningen

Meri neemt op 20 en 21 september deel aan de Kunstroute Beuningen 2014. Haar werk wordt tentoongesteld in ‘Theater de Molen’ in Beuningen. De organisatoren van de kunstroute zijn blij met de expositie dat aansluit bij het thema van dit jaar ‘werken met hergebruik van materialen’.JATGAPPE is afgeleid van de Nederlandse woorden ‘Jatten en Gappen’, Jiddische woorden voor stelen. In het project JATGAPPE gaat het om door gebruik van bestaande materialen, iets nieuws en origineels te maken. Dit is eigenlijk een vorm van kunst dat ontwikkeld is door het Manierisme en later door de Dada-beweging.

In een collage worden stukken samengebracht tot een nieuw kunstwerk, een nieuwe werkelijkheid. JATGAPPE gebruikte aanvankelijk de traditionele 2D collage techniek. Later werd dit 3D door de collage techniek op vazen, kasten en andere voorwerpen toe te passen.

JATGAPPE gebruikt de collage techniek ook om kleine voorwerpen en materialen op andere voorwerpen en modellen te plakken. De vastgelijmde stukken vertellen de individuele verhalen van de kunststukken. Ze hebben dus een dubbele betekenis door een voorwerp in een kunstwerk te veranderen, maar vertellen ook talrijke verhalen van de kleine eraan vastgeplakte voorwerpen.

avvgm3ob2qx4br7n3dra91490
Activiteit: Kunstroute Beuningen 2014
Datum: Zaterdag 20 en zondag 21 september
Aanvang:  12.00 – 18.00 uur
Locatie: Theater De Molen
Adres: Molenstraat 54  Beuningen   

lhbuxms0dfkn0vhbhi3d74tdm