Schilder de Waal op een plank

Kom woensdag
17 september jouw beelden van de Waal op een plank schilderen. Ga samen met het
Dijkmagazijn naar het waalstrand om met verf, penselen en lange planken jouw
Waalindrukken te vangen in kleuren en woorden.

Voor de tentoonstellingen van de Kunstroute vraagt Het Dijkmagazijn creatieve kinderen om hun talenten te gebruiken. En met zo’n machtige rivier voor de deur, ligt het erg voor de hand die Waal als uitgangspunt te nemen. De lange planken die je meekrijgt, kun je beschilderen in de kleuren van de Waal en de uiterwaarden. Misschien ben je beter met woorden en maak je woorden, zinnen of gedichten op de plank over wat je beleeft aan de Waal. Om goede indrukken op te doen mag je gebruik maken van de verdwijncapes van Het Dijkmagazijn. Als je die omslaat ben je bijna onzichtbaar en kun je heel goed om je heen kijken en luisteren. Misschien lukt het je daarna wel om de het geluid van de golven op de plank weer te geven.

Aan het einde van de activiteit delen we met elkaar de verhalen die ontstaan zijn op de planken met een drankje. Na de kunstroute worden de planken gebruikt om het langste kunstwerk van de wereld mee te maken. Tip: stevig schoeisel en lange broekspijpen vanwege stekelplanten in de uiterwaard. Zie ideeenfabriek.info

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging en Beleef de Waal.

(Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit. 

Activiteit: Schilder de Waal op een plank
Datum: Woensdag 17 september
Aanvang: 14.00 tot 15.30 uur
Entree: € 2,50 inclusief materiaal en drankje
Locatie: Het Dijkmagazijn
Adres: Dijk 41 Beuningen
Info en evt. reserveren: 024-6777000 en [email protected].
Zie voor volledige Waalwoemi-agenda    hetdijkmagazijn.nl
  
.

 HS