Kabouters zoeken in Heemtuin Druten

Vrijdagavond op 3 oktober, tijdens de griebelgrauw gebeurt er een
wonder  in de Heemtuin Druten. Dan zal voor een paar uur het kabouterbos
zichtbaar zijn. Behalve kabouter Griebelgrauw zelf, zitten daar ook
Bekende Kabouters  bij, zoals blijkt uit de verhalen die worden
voorgelezen .Bijna niemand weet het maar als de “K” in de maand is kunnen Kinderen Kabouters zien. Met moeite, omdat het altijd zo tegen de griebelgrauw is en het duister wordt tussen de bomen. Maar toch zien kinderogen dan waar en hoe kabouters wonen. Bijvoorbeeld in de Heemtuin. Je kunt hun huisjes zien. En je moet goed opletten waar je loopt. Want er slingert wel eens een kruiwagen op het pad. Of een kabouterskateboard. Verhalenvertellers lezen op stille plekjes de mooiste verhalen voor van Bekende Kabouters.
Een goed tip: houd deze avond altijd je handen op de rug, want je mag niets, maar dan ook helemaal niets van de kabouterspullen aanraken. Als er mensenkinderlucht aan komt willen ze die niet meer. En nog een tip: Om alles goed te zien is het handig als je een lantaarn meeneemt. Geen zaklamp, want dat harde licht jaagt de kabouters schrik aan. En misschien zie je in het licht van een kaarsje wel een rode puntmuts achter de struikjes…Voor ieder kind is er na afloop een slaapsteen voor onder het hoofdkussen: om van de allerliefste kabouters uit Druten te dromen.
Tip: trek stevig schoeisel aan.

LET OP: Bij slecht weer zijn de kabouters niet te zien. Vanaf 15.30 uur staat op de website of de activiteit doorgaat. Bellen kan ook.

Elk kind dat een zelfgemaakte lantaarn meeneemt krijgt 50 cent korting!. 

Activiteit: Kabouter zoeken in de Heemtuin Druten
Datum: Vrijdag 3 oktober
Aanvang: vanaf 18.00 uur tot 19.30 uur inloop, einde 20.00 uur
Entree: € 2,50 voor kinderen en € 3,50 voor volwassenen
Locatie: Heemtuin Druten

Adres: Veerstraat Druten

Zie ook www.hetdijkmagazijn.nl en facebook.com/dijkmagazijn .

HS