Recept: Pasta Pesto

Foto: Roosvisie

Deze week weer een nieuw recept met dank aan mijn collega van het Gewoon Eten Dieet.

Ingrediƫnten voor 1 persoon

  • 50 gram volkoren penne
  • 25 gram Parmezaanse kaas
  • 25 gram pijnboompitten
  • 25 gram gemengde noten zonder zout
  • 20 blaadjes verse basilicum
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel water en wat peper
  • 10 kerstomaatjes
  • 25 gram gerookte kipfilet
  • 25 gram blokjes feta
  • 25 gram rucola
  • 100 gram rauwkost

Bereiding

  1. Kook 50 gram volkoren penne volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Doe in een hoge beker of keukenmachine; 25 gram Parmezaanse kaas, 25 gram pijnboompitten, 25 gram gemengde noten zonder zout, 20 blaadjes verse basilicum, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel water en wat peper.
  3. Maal dit fijn met een staafmixer of keukenmachine.
  4. Halveer 10 kerstomaatjes.
  5. Snij 25 gram kipfilet in stukjes. Voor een vegetarische variant gebruik je 25 gram blokjes feta.
  6. Giet de penne af.
  7. Roer de pesto, de gehalveerde tomaatjes, de kipfilet of de fetablokjes en 75 gram rucola door de penne heen. Warm dit even door.
  8. Serveer met 100 gram rauwkost naar keuze.

Eet smakelijk!

Door: Rozemarijn van Lieshout. RoosVisie voedingscoach Winssen/Beuningen.

Cookieinstellingen