Deze week weer een nieuw recept met dank aan mijn collega van het Gewoon Eten Dieet.
Ingrediƫnten voor 1 persoon
- 50 gram volkoren penne
- 25 gram Parmezaanse kaas
- 25 gram pijnboompitten
- 25 gram gemengde noten zonder zout
- 20 blaadjes verse basilicum
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel water en wat peper
- 10 kerstomaatjes
- 25 gram gerookte kipfilet
- 25 gram blokjes feta
- 25 gram rucola
- 100 gram rauwkost
Bereiding
- Kook 50 gram volkoren penne volgens de gebruiksaanwijzing.
- Doe in een hoge beker of keukenmachine; 25 gram Parmezaanse kaas, 25 gram pijnboompitten, 25 gram gemengde noten zonder zout, 20 blaadjes verse basilicum, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel water en wat peper.
- Maal dit fijn met een staafmixer of keukenmachine.
- Halveer 10 kerstomaatjes.
- Snij 25 gram kipfilet in stukjes. Voor een vegetarische variant gebruik je 25 gram blokjes feta.
- Giet de penne af.
- Roer de pesto, de gehalveerde tomaatjes, de kipfilet of de fetablokjes en 75 gram rucola door de penne heen. Warm dit even door.
- Serveer met 100 gram rauwkost naar keuze.
Eet smakelijk!
Door: Rozemarijn van Lieshout. RoosVisie voedingscoach Winssen/Beuningen.