Recept: Zalmpotje op zijn Italiaans met gebakken aardappelen

Foto: RoosVisie

Heerlijk nieuwe manier om zalm klaar te maken (althans voor mij dan)!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 rode uien
  • 3 paprika’s
  • handje olijven (liefst met sardientjes gevuld)
  • 1 el kappertjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • Italiaanse kruiden, rozemarijn, tijm, paprikapoeder, zout en peper
  • 1 ½ dl groentebouillon
  • ongeveer 200 gram zalmfilet (vel eraf halen)
  • Veldsla
  • tomaatjes
  • koolhydraten bron, ik heb aardappeltjes gemaakt, mag ook met iets anders!

Bereiding

  • Snijd de uien, paprika en olijven. Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de ui glazig.
  • Voeg de paprika, olijven, kappertjes, tomatenpuree, de kruiden en de groentebouillon toe en stoof het geheel in 12 minuten gaar.
  • Snijd de zalm in stukjes en breng op smaak met wat peper.
  • Voeg de zalm na 7 minuten aan de rest toe en stoof 5 minuten mee.
  • Lekker met gebakken aardappelen (150 gram aardappelen per persoon) en een frisse salade van veldsla en tomaatjes.

Kcal: 450

Door: Rozemarijn van Lieshout. RoosVisie voedingscoach Winssen/Beuningen.

Eet smakelijk!

Cookieinstellingen