Heerlijk nieuwe manier om zalm klaar te maken (althans voor mij dan)!
Ingrediënten voor 2 personen
- 2 rode uien
- 3 paprika’s
- handje olijven (liefst met sardientjes gevuld)
- 1 el kappertjes
- 1 klein blikje tomatenpuree
- Italiaanse kruiden, rozemarijn, tijm, paprikapoeder, zout en peper
- 1 ½ dl groentebouillon
- ongeveer 200 gram zalmfilet (vel eraf halen)
- Veldsla
- tomaatjes
- koolhydraten bron, ik heb aardappeltjes gemaakt, mag ook met iets anders!
Bereiding
- Snijd de uien, paprika en olijven. Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de ui glazig.
- Voeg de paprika, olijven, kappertjes, tomatenpuree, de kruiden en de groentebouillon toe en stoof het geheel in 12 minuten gaar.
- Snijd de zalm in stukjes en breng op smaak met wat peper.
- Voeg de zalm na 7 minuten aan de rest toe en stoof 5 minuten mee.
- Lekker met gebakken aardappelen (150 gram aardappelen per persoon) en een frisse salade van veldsla en tomaatjes.
Kcal: 450
Door: Rozemarijn van Lieshout. RoosVisie voedingscoach Winssen/Beuningen.
Eet smakelijk!