Recept: Suikervrije gezonde kwarktaart

Foto: RoosVisie

Suikervrije gezonde kwarktaart.

Bodem

  • 4 dadels
  • 150 gram amandelmeel
  • 2 el gesmolten kokosolie

Vulling

  • 900 ml optimel kers (andere smaak kan ook)
  • 200 gram zuivelspread light
  • 60 gram whey proteïn poeder smaak cookie & cream. Andere smaken kunnen ook. Heb je dit niet, zoet dan de taart met honing of zoetstof
  • handje bosbessen
  • 5 gelatine blaadjes
  • 2 tl vanille aroma

Aardbeienlaagje

  • ongeveer 100 gram aardbeien
  • beetje water
  • 2 gelatine blaadjes

Bereiding

Bodem

  • Vet een taartblik in en bekleed de onderkant met bakpapier. Snij de dadels in kleine stukjes.
  • Smelt 2 el kokosolie (boter mag ook).
  • Blend de dadels, kokosolie en amandelmeel in de blender.
  • Stort dit vervolgens op de taartbodem. Verspreid het goed en druk aan.
  • Zet dit 10 minuten in de koelkast.

Vulling

  • Week 5 gelatine blaadjes 5 minuten in koud water. Meng de kwark en zuivelspread in een grote kom. Doe hier een handje bosbessen (of ander fruit) bij.
    Verwarm 2/3 el kwark (van het mengsel) in een pannetje. Voeg de gelatine toe en laat dit oplossen. Haal de pan van het vuur en roer goed door. Voeg het dan bij de rest van de kwark toe.
  • Als laatste doe je de vanille aroma en de whey proteïne poeder erbij en meng je alles goed door.
  • Stort dit mengsel op de bodem en verspreid het goed.

Aardbeienlaagje

  • Week 2 gelatine blaadjes in koud water voor 5 minuten.
  • Blend de aardbeien met een beetje water in de blender. Schenk dit in een pannetje en verwarm. Voeg de uitgeknepen gelatine blaadjes toe en laat het oplossen, haal ondertussen het pannetje van het voer. Goed roeren en schenk het vervolgens over de taart.
  • Je kunt de taart nog garneren met bosbessen, aardbeien, kokos en kleine chocolade spikkels.
  • Laat de taart minimaal 3 uur in de koelkast opstijven. Een hele nacht mag ook!

Kcal voor de hele taart: 1950.

Door: Rozemarijn van Lieshout. RoosVisie voedingscoach Winssen/Beuningen.

Smakelijk!

Cookieinstellingen