Recept: Vislasagne

Foto: RoosVisie

Een keer een andere soort lasagne dan met vlees? Probeer eens een lasagne met vis!

Ingrediënten

  • 4 volkoren lasagnebladeren
  • 1 ui
  • 400 gram roerbakgroenten naar keuze
  • 8 olijven naar keuze
  • 200 gram pangasiusfilet
  • ½ blikje ansjovis
  • pakje gezeefde tomaten
  • tijn, rozemarijn, italiaansekruiden
  • ½ bouillonblokje (maggi met minder zout)
  • 40 gram geraspte kaas 30+

Bereiding

  • Verwarm de oven op 200 graden.
  • Kook de lasagnebladeren in een grote pan ongeveer 3 minuten. Haal ze uit het water en leg ze naast elkaar op een plank. Zorg ervoor dat je elkaar niet aanraken, want dan gaan ze aan elkaar plakken.
  • Snij de ui klein, de olijven in plakjes, de kabeljauw in blokjes en de ansjovis in stukjes.
  • Verwarm 1 el olijfolie in een pan en fruit de ui. Voeg de roerbakgroenten en bak deze 3 minuten.
  • Bestrooi de vis met wat peper en voeg deze aan de pan toe met de ansjovis en olijven. Meng het geheel. Voeg nu alles kruiden toe en schep goed om.
  • Schenk de gezeefde tomaten erbij naar smaak.
  • Verkruimel het bouillonblokjes boven de pan en roer even goed door. Laat de saus 5 minuten pruttelen.
  • Vet middelgrote ovenschaal in. Doe er eerst een laagje van het groentenmengsel in, dan de helft van de lasagnebladeren, vervolgens weer een laag met groenten en eindig met lasagne.
  • Bestrooi de lasagne met de 30+ kaas.
  • Zet het gerecht voor 20 minuten in de oven.

Kcal: 455

Door: Rozemarijn van Lieshout. RoosVisie voedingscoach Winssen/Beuningen.

Smakelijk!

Cookieinstellingen