Recept: Havermout-mango-taartje

Foto: RoosVisie

Havermout-mango-taartje (1 persoon).

Ingrediënten

  • 20 gram havermeel
  • 20 gram havermout
  • 2 eiwitten
  • 1 el kokosmeel of 1 maatschep eiwitpoeder smaak vanille
  • 150 gram mango
  • 1 tl vanille aroma
  • 1 snufje kaneel
  • 10 gram rozijnen
  • 20 gram verse dadels
  • optioneel: beetje melk
  • 100 gram Optimel griekse stijl
  • zoetstof naar smaak

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Vet een klein taartvormpje in.
  • Meng alle ingrediënten, behalve de rozijnen en dadels samen in de blender.
  • Voeg eventueel wat melk of water toe als het deeg te vast wordt.
  • Doe als laatste de rozijnen en de dadels (in stukjes) erbij en roer dit door het beslag.
  • Bak hem 12-15 minuten, hou in de gaten. Prik even met een satéprikker of hij wel goed droog is.
  • Laat even wat afkoelen en schep als laatste de optimel erop. Eet smakelijk!

Smakelijk!

Door: Rozemarijn van Lieshout. RoosVisie voedingscoach Winssen/Beuningen.

Cookieinstellingen