Waarschuwing: harddrugs MDMA (XTC) in Moët & Chandon Ice Impérial

Foto: Moët & Chandon

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt consumenten voor gevaarlijke 3-literflessen Moët Ice Impérial. Er zijn flessen aangetroffen waar MDMA (XTC) in zit. Het drinken van de drank in deze flessen is levensgevaarlijk.

De waarschuwing wordt uitgegeven nadat zowel in Duitsland als in Nederland flessen zijn aangetroffen met de gevaarlijke harddrug MDMA.

Zeer gevaarlijk!

Aanraken of opdrinken van de inhoud is zeer gevaarlijk. In totaal zijn 11 mensen ziek geworden en is één persoon overleden na het drinken van de inhoud van deze flessen. Het is onduidelijk hoe er MDMA in de flessen is gekomen of waar deze vandaan komen. Ook is niet duidelijk of er nog meer flessen in omloop zijn waar MDMA in zit. Ook kan niet worden uitgesloten dat er andere flessen van hetzelfde merk in omloop zijn waar ook MDMA in zit.

De NVWA roept op alert te zijn op flessen Moët & Chandon van 3 liter met lotcode LAJ7QAB6780004. Aan de buitenkant van de fles is niet te zien of er champagne in zit of iets anders. Als de inhoud van de fles blijkt af te wijken van wat gebruikelijk is bij champagne, laat de fles dan onaangeroerd.

Als de drank wordt uitgeschonken, dan is duidelijk te zien dat het niet om champagne gaat:

  • de drank bruist niet
  • de drank heeft een roodbruinige kleur, na verloop van tijd wordt deze donkerder
  • de drank heeft een afwijkende anijsgeur

Vertrouw je de fles niet? Doe dan het volgende:

  • Proef NIETS! Ook een vingertop er in dopen en proeven zonder doorslikken kan zeer ernstige gezondheidsklachten geven en een klein slokje kan dodelijk zijn.
  • Laat de fles en de glazen onaangeroerd staan
  • Licht direct de politie in via nummer 0900 – 88 44
  • Bel DIRECT 112 wanneer je deze vloeistof toch binnen heeft gekregen.

Voor meer informatie over deze waarschuwing kun je contact opnemen met de NVWA via telefoonnummer 0900 – 03 88 of via het Klantcontactcentrum.

Bron: Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), 24 februari 2022

Cookieinstellingen