Nijmegen krijgt een eigen brood zonder toevoegingen: Romeinenbrood

Foto: Kraayennest

Vanaf 30 januari gaat bakkerij ’t Kraayennest brood verkopen in haar winkels dat vegan, E-nummervrij en zonder lactose is bereid. Brood zonder toevoegingen gemaakt van speciaal geselecteerde granen en zaden.

Romeinen hebben een lange historie in Nijmegen (Noviomagus). Dit heeft de bakkers van de Nijmeegse bakkerij ’t Kraayennest geïnspireerd om ook terug te gaan in de tijd en broden te ontwikkelen zoals brood vroeger gemaakt werd, maar dan in een modern jasje. Vandaar de naam Romeinenbrood.

De consument is steeds kritischer op voeding en op zoek naar gezonde voeding, allergenenvrij en liefst zonder dierlijke ingrediënten. Ook bij bakkerij ’t Kraayennest komt steeds meer vraag naar “cleanlabel” en vegan producten. Brood zonder onnodige hulpgrondstoffen die in veel bakkerijen gebruikt worden om het bakkerijproces eenvoudiger te maken of te versnellen om goedkoper brood te kunnen maken. Dit is gelukt! Romeinenbrood is vegan, E-nummervrij en lactosevrij en gemaakt van speciaal geselecteerde granen en zaden. Het Romeinenbrood wordt vanaf volgende week in 4 verschillende soorten in de Kraayennest winkels verkocht.

Het beeldmerk van het Romeinenbrood is een cartoon van het enorme beeld van het Romeins masker, gemaakt door kunstenaar Andreas Hetfeld dat op het stadseiland in Veur-Lent staat. Romeinse soldaten hebben dit masker vroeger gedragen bij gevechten, parades, ceremonies en toernooien. Een mooie verwijzing naar de historie van de oudste stad van Nederland, Nijmegen (Noviomagus).

Romeinenbrood is het “broertje” van het Nijmeegs Marikenbrood. Marikenbrood is bedacht in 1980 door een Nijmeegse bakker. Hij vernoemde het brood naar Mariken van Nieumeghen. Zij is hoofdfiguur in een bekend middeleeuws mirakelspel dat zich afspeelde op de Grote Markt van Nijmegen. Hier staat ook een bronzenbeeld van Mariken. Dit brood is uitgegroeid tot het cadeau-artikel van Nijmegen.

Cookieinstellingen