Basis recept: kip met groene groenten en aardappel

24 feb 2016, 21:52 Eten
image 5750749
roosvisie

Een heerlijk, maar heel erg makkelijk recept met kip en groene groenten. Dit recept heb je binnen 25 minuten op tafel en bevat al je dagelijkse portie groenten voor de dag!

Voor 1 persoon

  • 100 gram kleine aardappelen
  • 100 gram snijbonen
  • 100 gram spruitjes
  • 50 gram champignon
  • ½ rode ui
  • 1 el olijfolie
  • 125 gram kip
  • 1 tl rozemarijn
  • 1 tl tijm
  • 2 el slankie 20+ smeerkaas.
  • 1 blokje kippenbouillon

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  2. Meng 0.5 el olijfolie met wat rozemarijn en tijm en smeer de kipfilet hiermee in. Bak de kipfilet op middelhoog vuur in ongeveer 10-15 minuten gaar.
  3. Maak de spruitjes en snijbonen schoon.
  4. Snij de snijbonen in stukjes en halveer de spruitjes. Kook ze in een laagje water met een half blokjes bouillon ongeveer 5-8 minuten totdat ze beetgaar zijn.
  5. Snij de champignons en de ui.
  6. Verhit 0.5 el olijfolie in een grote pan.
  7. Bak de champignons en de ui 3 minuten.
  8. Voeg een laagje water toe, 0.5 kippenbouillonblokje, rozemarijn en tijm en de groene groenten. Schep dit geregeld om totdat het water is opgelost.
  9. Leg de kipfilet, groenten en aardappelen op een bord.
  10. Pak een kommetje en schep hierin 2 el slankie smeerkaas. Verwarm dit 30 seconde op 900 watt in de magnetron. Roer het goed door en verwarm nog 20 seconden. Schep de saus op het bord.

Kcal: 445

Eet smakelijk

Door:

Rozemarijn van Lieshout. RoosVisie voedingscoach Winssen/Beuningen