IVN schone rivieren Expeditie langs Maas en Waal (foto’s)

Zaterdag 4 september heeft IVN Maas en Waal een opruimactie gehouden langs de zuid oever van de Waal van Beuningen tot en met Dreumel. Het is een groot succes geworden, er waren ruim 240 personen op 8 locaties actief. Er zijn 8 containers met afval verzameld en er zijn zo’n 1000 kratten verzameld en afgevoerd, deze kratten gaan naar Duitsland, de producent geeft een vergoeding die weer voor een deel gaat naar KIKA.

De zwerfafvalbrigades uit WMW hebben ook een bijdrage geleverd. Zwerfafvalbrigade ‘Lauwe schoon heel gewoon’ gaat komende winter weer de Leeuwense Waard in, omdat er nog veel rommel ligt tussen de brandnetels en bramen. De deelnemers waren erg enthousiast en wilden weten wanneer IVN weer het gebied ingaat. Vandaar dat IVN deze opruimactie graag wil herhalen.

IVN Maas en Waal dankt de organisatoren voor de perfecte organisatie van dit event en haar sponsoren voor o.a. de lunchpakketten. Er waren deelnemers uit Nijkerk, Amstelveen en Dordrecht, zij willen er een volgende keer graag bij zijn.

Klik op fotoserie om de foto’s te bekijken.

Reacties