Juryrapport over Frits Wolf Tuinmeubelen

BEUNINGEN, 19 april 2012 – Woensdagavond 18 april is in Slot Doddendael in Ewijk de ‘Ondernemer van het jaar 2011’ bekend gemaakt.

BEUNINGEN, 19 april 2012 – Woensdagavond 18 april is in Slot Doddendael in Ewijk de ‘Ondernemer van het jaar 2011’ bekend gemaakt.

De jury maakte haar keuze bekend uit drie genomineerde ondernemers: Frits Wolf (Frits Wolf Tuinmeubelen B.V./CSUN Garden Furniture B.V.), René en Ruud Willems en Arno van den Berg (Willems Winssen B.V.) en Richard Bull (Tuincentrum Bull B.V.).

Het jurybericht over Frits Wolf Tuinmeubelen:
Frits Wolf Tuinmeubelen is vanaf 1967 uitgegroeid van een dierenspeciaalzaak in Nijmegen met wat tuinmeubels tot een grensoverschrijdende speler op het gebied van tuinmeubelen in 2012. In 1995 is het bedrijf naar de huidige locatie in Beuningen verhuisd en is de retail en de groothandel bij elkaar in één pand gebracht.

In 1999 heeft Frits junior het bedrijf overgenomen van zijn vader. Het aandeel retail en groothandel was toen ongeveer 50/50, maar is op dit moment 5/95. ‘Aan logistiek alleen is geen winst te behalen’ volgens Frits en dus is het accent steeds meer verschoven naar de groothandelsfunctie. Met CSUN Garden Furniture als leverancier van tuinmeubelen en het eigen merk ‘4 Seasons Outdoor’ heeft deze daadkrachtige ondernemer zich onder het motto ‘Celebrate’ een plaats veroverd op de Europese markt.

Internationale samenwerkingen
Met partners in Duitsland en Belgie is ervaring met de verkoop van tuinmeubelen in het buitenland opgedaan en op dit moment worden de mogelijheden voor samenwerking met Engelse en Scandinavische partners onderzocht. Ook de productie en het transport vindt in eigen beheer plaats in samenwerking met partners in Indonesie.

Best geleide bedrijf van 2010 in Nederland
Er wordt volop nagedacht over innovatie en het bedrijf Frits Wolf viel al vaker in de prijzen vanwege bijzondere prestaties; o.a de prijs voor een van de best geleide bedrijf van 2010 in Nederland. Er wordt uitsluitend gewerkt met milieuvriendelijk hout en Frits heeft aandacht voor de werkomstandigheden van de mensen betrokken bij de productie in Indonesië. Kennis uitwisselen en vertrouwen zijn de basis voor samenwerking met locale partijen en scholing en gezondheidszorg van de locale bevolking krijgen aandacht. Kortom een bedrijf met internationale allure binnen de gemeentegrenzen; dat is een bijzondere vermelding waard. Een indrukwekkend voorbeeld van authentiek grensoverschrijdend ondernemerschap, gepaard aan visie en daadkracht. Zeer inspirerend.

Van showroom naar ieders achtertuin
De presentatie en de rondleiding waren zonder meer indrukwekkend. In de eerste plaats door de grote informatiedichtheid van de presentatie door Frits zelf en in de tweede plaats door de enorme afmetingen van het magazijn, dat inmiddels ook al weer te klein is voor de ambities. En zoals iedereen zelf kan vaststellen; rondlopen op de begane grond tussen al die prachtige loungesets in een sfeervolle ruimte met een plezierige service is een ervaring die je graag voortzet in je achtertuin. En dat is precies waar dit bedrijf in Beuningen haar locale reputatie aan te danken heeft onder de inwoners van de gemeente.

  fritswolf.nl
csun.nl
4seasonsoutdoor.nl

 

De verkiezing is een initiatief van de gemeente Beuningen

Cookieinstellingen