Kennis delen via De Zakelijke Blog

Foto:

REGIO, 28 januari 2013

REGIO, 28 januari 2013

 

Ondernemers die online (veel) actief zijn, weten vaak al wat de voordelen en kansen van bloggen zijn.

En toch zijn er juist veel ondernemers die wel een website hebben of social media gebruiken, maar die geen gebruik maken van een blog. Om dit te stimuleren en om ondernemers aan het bloggen te krijgen, is er De Zakelijke Blog; vrijblijvend, vrijwillig en zonder winstoogmerk.

De Zakelijke Blog
Het idee van De Zakelijke Blog is simpel. Ondernemers kunnen zich gratis aanmelden als blogger. De branche of het vakgebied maakt niets uit. Na aanmelding wordt men vermeld als blogger die zelf bepaalt waarover geschreven wordt en hoe vaak. Kortom: de bloggers maken de blog. De Zakelijke Blog is letterlijk voor en door ondernemers.

De voordelen
Het is bekend dat bloggen veel voordelen heeft. Zo vergroot het de naamsbekendheid en het geeft ondernemers een podium om hun kunde aan anderen te laten zien. Daarnaast is bloggen hét middel om tips te geven of om actuele thema’s te behandelen, in relatie tot ieders eigen vakgebied. Hierdoor kunnen ondernemers zichzelf een stuk professioneler laten zien op het internet. En wie tips geeft, creëert een gunfactor bij de lezer. De Zakelijke Blog biedt daar graag een podium voor.

De bloggers
Wat De Zakelijke Blog interessant maakt, is dat ondernemers van elk vakgebied mogen bloggen. Marketing, communicatie, kunst, bouw, advocatuur, wellness & beauty of bankbakkerij: over iedere branche is genoeg te vertellen en te leren. De Zakelijke Blog is een online platform voor iedere ondernemer. En wie geen website heeft, kan toch via dit online platform naamsbekendheid krijgen en zijn of haar vakkennis laten zien.

De spelregels
Ondernemers die vrijwillig willen bloggen op De Zakelijke Blog, hebben eigenlijk alle vrijheid. De Zakelijke Blog is alleen wel opgezet als online platform voor ondernemers – zzp’ers en het MKB. Kernwoorden voor De Zakelijke Blog zijn: tips, kennisoverdracht, netwerken en leren. Een link naar een eigen website bijvoorbeeld mag altijd; voor actief reclame maken voor eigen producten en diensten is De Zakelijke Blog niet bedoeld.

Website: dezakelijkeblog.nl

Twittter: #DeZakelijkeBlog