Doorkijk naar de toekomst: Het nieuwe werken

Foto:

BEUNINGEN – Op vrijdag 1 februari 2013 vierde bouwconsultancy Van Kessel & Janssen bv haar 35-jarig bestaan. Dit
deed zij samen met haar klanten en partners op Slot Doddendael in
Ewijk. Centraal stond de ‘doorkijk naar de toekomst’ in de toespraken
van oprichter Frans van Kessel en partner Wim Janssen.Van Kessel & Janssen zijn trots op het 35-jarig bestaan en dit spraken zij uit. “Trots, maar ook bescheiden”, aldus Frans van Kessel. Ondanks de tegenslagen als economische krimp, crisis en de vastzittende vastgoedsector weet het bedrijf zich staande te houden, en richt zich in de toekomst zelfs op groei.

Doorkijk naar de toekomst
Deze weg werd tijdens de avond geschetst. Van Kessel: “Wij zetten onze expertise in bij het oplossen van de steeds complexer worden van de huisvestingsvraagstukken waar onze klanten mee kampen. We gaan nieuwe samenwerkingsvormen aan, richten ons op nieuwe doelgroepen en verstevigen onze relaties met de inzet van een eigen kennisplatform en kennisoverdracht. Het Nieuwe Werken zal daarbij de komende jaren centraal staan, zowel bij klanten als bij ons in de organisatie.”

Ook burgemeester Paul Wilbers van de Gemeente Ubbergen gaf de doorkijk. Hij wist op een vermakelijke, maar rake manier te vertellen over Van Kessel & Janssen en over de hobbels die een organisatie moet nemen om de nieuwe manier van werken te omarmen.

Gift voor goede doelen
Ook duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid spelen een belangrijke rol bij Van Kessel & Janssen. In plaats van een cadeau tijdens het jubileumfeest is de genodigden om een gift gevraagd. Het totaalbedrag aan giften wordt evenredig geschonken aan de goede doelen ‘Het Bijna Thuis Huis‘ in Druten en Stichting Energy4All.

Het Bijna Thuis Huis is een huis waar mensen in alle rust en waardigheid hun laatste levensfase kunnen afsluiten, in een sfeer die de thuissituatie zoveel mogelijk benadert. Energy4All zet zich in voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte.

Geschiedenis van het bedrijf
De basis van de onderneming werd in 1978 gelegd met de oprichting van adviesbureau Van Kessel door Frans en Henny van Kessel. In 1992 fuseerde dit bureau met P3B Bouwcoördinatie van Wim Janssen en Frans van Kessel, dat in 1984 van start ging. Onder de naam Van Kessel & Janssen vestigt het bedrijf zich in 1993 op de Schoenaker in een nieuw kantoor en ontwikkelde zich succesvol tot het huidige multidisciplinaire bouwconsultancy bedrijf.

208853