Twee miljoen voor starters en innovatieve MKB-bedrijven

Foto:

REGIO, 22  februari 2013Gedeputeerde Staten verstrekken een extra bijdrage van twee miljoen euro aan de stichting StartLife. Met deze investering kan StartLife circa 40 starters en innovatieve MKB-bedrijven in de sectoren agro, food en leefomgeving financieel ondersteunen. Het geld is bestemd voor het voorbereiden en verstrekken van leningen voor de start van ondernemingen (pre-seed leningen) en leningen voor technologisch haalbaarheidsonderzoek van technostarters. De subsidie is een extra bijdrage om nieuwe doelgroepen te bereiken en draagt bij aan het versterken van de Gelderse economie en het creëren van arbeidsplaatsen in met name de agro- en foodsector.

REGIO, 22  februari 2013

Gedeputeerde Staten verstrekken een extra bijdrage van twee miljoen euro aan de stichting StartLife. Met deze investering kan StartLife circa 40 starters en innovatieve MKB-bedrijven in de sectoren agro, food en leefomgeving financieel ondersteunen.

Het geld is bestemd voor het voorbereiden en verstrekken van leningen voor de start van ondernemingen (pre-seed leningen) en leningen voor technologisch haalbaarheidsonderzoek van technostarters. De subsidie is een extra bijdrage om nieuwe doelgroepen te bereiken en draagt bij aan het versterken van de Gelderse economie en het creëren van arbeidsplaatsen in met name de agro- en foodsector.

StartLife
StartLife stelt hulpmiddelen ter beschikking ter stimulering van het ondernemerschap van studenten. StartLife ondersteunt en coacht starters en jonge innovatieve bedrijven, ze beoordeelt businesscases en plannen en scherpt deze aan. Daarnaast onderhoudt Startlife een goed netwerk van deskundigen en investeerders. Deze ambitie wil zij in de toekomst uitbouwen tot een ondernemersloket in de sectoren agro, food, life sciences en groene ruimte.

Bron: gelderland.nl