Gratis preventiebijeenkomst ‘Laat je niet overvallen’

Foto:

BEUNINGEN, 21 maart 2013Om ondernemers en hun medewerkers te leren wat zij zelf kunnen doen om het risico op een overval, geweld en agressie te verkleinen, organiseren de gemeente Beuningen, Druten en West Maas en Waal samen met de politie, het Openbaar Ministerie en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) een gratis preventiebijeenkomst. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag, 3 april 2013 in Druten.

BEUNINGEN, 21 maart 2013

Om ondernemers en hun medewerkers te leren wat zij zelf kunnen doen om het risico op een overval, geweld en agressie te verkleinen, organiseren de gemeente Beuningen, Druten en West Maas en Waal samen met de politie, het Openbaar Ministerie en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) een gratis preventiebijeenkomst. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag, 3 april 2013 in Druten.

Een overval, geweld en agressie hebben een grote impact op ondernemers en medewerkers die het overkomt. Preventieve maatregelen helpen om dergelijke situaties te voorkomen. Denk aan organisatorische maatregelen, zoals gezamenlijk openen en sluiten, duidelijke huisregels en het stimuleren van pinbetalingen. Technische en bouwkundige maatregelen, zoals camera’s of een afroombox zijn daarbij een hulpmiddel. Al deze aspecten komen aan bod tijdens de preventiebijeenkomst in Druten.

Workshop
Tijdens de bijeenkomst leren deelnemers in workshops van 45 minuten alles over overvalpreventie en wat te doen als het toch gebeurt. Ook leren zij hoe om te gaan met winkeldiefstal en agressie. Daarnaast is er gelegenheid om vragen te stellen aan de gemeenten, politie, Openbaar Ministerie en het HBD en is er een informatiemarkt met organisaties gespecialiseerd in preventie en veiligheid.

Informatie
De bijeenkomst is bestemd voor ondernemers en medewerkers in de detailhandel en daghoreca.
Datum: woensdag 3 april 2013
Tijd: 18.45 – 22.00 uur (inloop met broodjes vanaf 18.00 uur)
Locatie: Cultureel Centrum D’n Bogerd
Adres: Van Heemstraweg 53 in Druten
Kosten: gratis

Meer informatie over het programma en aanmelden vindt u op www.laatjenietovervallen.nl