Kwaliteitscertificaat voor Wolters Kaas Noten Delicatessen

Foto:

Op 19 november 2013 is het certificaat uitgereikt aan de kaas-, noten-, en delicatessenwinkel in Beuningen. “Wij hebben bewezen dat wij aan de kwaliteitseisen voldoen die gesteld worden door de Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland. Daar zijn wij bijzonder trots op.” aldus eigenaar Karin Wolters.De Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland heeft een aantal objectieve en transparante criteria opgesteld waaraan een foodspecialiteitenwinkel minimaal moet voldoen om gecertificeerd te kunnen worden.  Een onafhankelijke controleur stelt in de betrokken winkel vast of aan de gestelde eisen wordt voldaan waarna wordt overgegaan tot certificering.

Voor de kwaliteitsbewuste consument
In Nederland zijn ongeveer 900 foodspeciaalzaken (kaas-, noten-, en delicatessenwinkels), die zich met hun assortiment en kwaliteit richten op de consument die (kwaliteits-)bewust inkoopt. “Met de breedte en de diepte van het assortiment, deskundig en betrokken personeel, hoogstaande kwaliteit van de producten en goede product- en klantenkennis onderscheiden wij ons als foodspeciaalzaak van andere aanbieders richting consument. Dit betekent wel dat wij ons moeten blijven scholen en verbeteren om de consument op de juiste manier te kunnen helpen bij het aankoopproces”, licht Karin Wolters de certificering toe. “Met dit certificaat bewijs ik aan alle eisen voor het vakmanschap te voldoen en dat ik me met mijn medewerkers continu inspan om mijn klanten op de juiste manier te helpen bij hun aankopen.”

Vieren
Om de certificering te vieren ontvingen de klanten bij 500 gram kaas, een camembert van 220 gram voor 1 euro. “We waren heel snel door de camemberts heen”,  zei Karin.

www.facebook.com/Wolters-kaas-noten-delicatessen

De Stichting Kaas- en Delicatessenwinkels Nederland (KDWN) is een initiatief van het Vakcentrum branche Kaas en Delicatessen, de brancheorganisatie voor zelfstandige detaillisten in de foodsector en de fastmoving consumer goods. Met het certificaat bewijst de ondernemer te voldoen aan de eisen die een consument mag stellen aan een foodspecialiteitenwinkel op het gebied van hygiëne, inrichting, wettelijke normen, productkennis, assortiment, gastvriendelijkheid en uitstraling.