MVO-Award zoekt boegbeeld 2014

Stichting De Maatschappelijke MeerWaarde reikt jaarlijks de MVO-award
uit aan het bedrijf dat op de meest bijzondere manier invulling geeft
aan het begrip Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en dit op geheel
eigen wijze in haar bedrijfsvoering heeft verankerd.De uitreiking van de MVO-award vindt dit jaar plaats op 7 april 2014 in De Lindenberg te Nijmegen.

Ondernemers kunnen zichzelf of een ander bedrijf aanmelden door vóór 16 januari 2014 een motivatie te sturen aan Stichting De Maatschappelijke MeerWaarde. Aan de kandidaatstelling zijn criteria verbonden; deze staan vermeld op de website www.demaatschappelijkemeerwaarde.nl bij criteria MVO Award .

Een onafhankelijke commissie neemt contact op met de mogelijke kandidaat om aan de hand van een vragenlijst te beoordelen of deze in aanmerking komt voor de shortlist. Uit de shortlist kiest de jury uiteindelijk drie genomineerden. Het winnen van de MVO award kan een flinke hoeveelheid positieve publiciteit opleveren en leads naar bedrijven die MVO ook hoog in het vaandel hebben.

Winnaar van de MVO-award 2013 was Holland Food Service uit Wijchen.
Algemeen directeur Frank Kampschreur vertelt: “Gemotiveerde en betrokken medewerkers komen zelf ook met vernieuwings- en verbeteringsvoorstellen. Als je aan hen het belang van MVO uitlegt, krijgen ze ook zelf het besef dat ze hier deel van uit maken en iets kunnen bijdragen”.
 
Adjunct-directeur Jeroen Kamerbeek licht toe: 
“We hebben alle MVO-maatregelen niet ingericht omdat ze vanuit de wetgeving zijn opgelegd, maar omdat MVO gewoon in onze DNA zit. Onze pay-off is ‘passie voor zorg’. MVO is een voorwaarde om ondernemen efficiënt en duurzaam te doen, passie gaat hieraan vooraf.” Holland Food Service is vorig jaar tot winnaar gekozen omdat alle facetten van het maatschappelijk verantwoord ondernemen aanwezig zijn, van sociale aspecten tot en met energiebesparing. MVO zit niet alleen in de genen van het bedrijf maar ook in de bedrijfsvoering. De andere genomineerden waren Scholten Awater uit Nijmegen en Modderkolk Projects & Maintenance B.V. uit Wijchen.
 
Meer informatie over Stichting De Maatschappelijke MeerWaarde en de criteria vindt u op de website www.demaatschappelijkemeerwaarde.nl .