Driedubbel voordeel met personeel uit eigen gemeente

Foto:

De gemeente Beuningen heeft afgelopen woensdag voor het eerst op de gemeentepagina in de Koerier het profiel van vier werkzoekenden die op dit moment een bijstandsuitkering hebben gepubliceerd. Doel van de gemeente is in de eerste plaats om deze gemotiveerde werknemers aan een passende baan te helpen.”Door de slechte economische situatie zijn veel mensen, buiten hun schuld
werkloos geraakt”, licht Geert Hendriks, wethouder Samenleving van de gemeente Beuningen, de maatregel toe. “Na een eerste overbrugging met een uitkering op basis
van de werkloosheidswet komt men in sommige gevallen in de bijstand terecht.
Wij hebben die aantallen het afgelopen jaar zien toenemen en hopen op
deze manier de situatie voor deze inwoners te kunnen veranderen.”

Geert: “Behalve dat het voor zich spreekt wat het voordeel voor de werkzoekende is, heeft deze werkwijze nog twee voordelen. De werkgever bespaart op advertentie- en selectiekosten en het scheelt de gemeente de kosten van een uitkering als er gezinnen hierdoor uit de bijstand stromen.”

In de advertentie wordt een beknopte profielschets van de vier kandidaten gegeven. Werkgevers in Beuningen en omgeving kunnen met de klantmanagers van de gemeente Beuningen contact opnemen als één van de kandidaten bij hun vacature past maar ook als ze iemand in een andere branche zoeken.

Foto: Tijdens ondernemerscafé in Beuningen informeert Geert Hendriks werkgevers over de mogelijkheden die de gemeente kan bieden bij het vinden van een geschikte kandidaat.

werkzoekenden