Wandelend Wijzer voor senioren

apr 09 , 9:19 Geen categorie
groenontmoeten wandwijze
Vanaf 18 april staat Groen Ontmoeten klaar om senioren in het groen te verwelkomen met een reeks wandelingen. Deze serie, genaamd Wandelend Wijzer, biedt volop gelegenheid om van de natuur te genieten en elkaar te ontmoeten. Alle senioren uit de gemeente Beuningen zijn welkom om deel te nemen, ongeacht of ze lid zijn van een seniorenvereniging.
Tijdens de aankomende wandelingen kunnen deelnemers niet alleen genieten van een ontspannende wandeling, maar ook iets bijleren. Afhankelijk van het thema voeren de routes langs verharde en onverharde wegen. Dit gebeurt in een rustig tempo, zodat er voldoende tijd en aandacht is om te leren over interessante bomen, struiken, planten en bloemen. Daarnaast kunnen mogelijke vogel- en diersoorten ook ter sprake komen. De afstanden zullen doorgaans niet langer zijn dan 4 tot 5 km. Het buiten zijn en de sociale interactie zijn belangrijke elementen van deze activiteit. Voorafgaand aan elke wandeling geven deskundige begeleiders een korte briefing over wat er onderweg te verwachten valt.
Het programma van de wandelingen ziet er als volgt uit: op 18 april verkennen we de bomen in onze gemeente, op 2 mei richten we ons op eetbare plant- en struiksoorten, en op 23 mei bespreken we bloeiende plant- en struiksoorten, inclusief de mogelijkheid van giftige varianten.
Groen Ontmoeten organiseert activiteiten in en over het groen voor alle senioren in Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen, ongeacht of ze lid zijn van een seniorenvereniging. Groen Ontmoeten is een initiatief van VvSB in samenwerking met Het Dijkmagazijn.
De Wandelend Wijzer serie bestaat uit 3 wandelingen op donderdagochtend op 18 april, 2 mei en 23 mei, van 10.00 uur tot 12.00 uur, onder begeleiding van een gids. We starten de wandelingen in Het Dijkmagazijn met een kopje koffie of thee en wat lekkers, gevolgd door een korte toelichting. Het Dijkmagazijn is gelegen aan Dijk 41 in Beuningen. Inschrijven en betalen voor de wandelingen kan via www.seniorenbeuningen.nl .