Nieuws week 37 – 15 september 2010

Foto:

De Gft- en restafval iedere week opgehaaldIn de maanden mei t/m september wordt het huishoudelijk afval elke week opgehaald. Als u containers gebruikt, houdt u er dan wel rekening mee dat u voor elke lediging betaalt, ook al is de container halfvol! De tarieven per lediging kunt u nakijken in de afvalgids.Ophalen plastic verpakkingsafvalEénmaal in de twee weken op maandag wordt het plastic verpak- kingsafval huis aan huis in de hele gemeente opgehaald.U kunt dit afval aan de weg zetten in de doorzichtige afvalzak met het Plastic Heroes-logo erop. De eerstvolgende keer dat het plastic wordt opgehaald is op maandag 27 septemberOphalen oud papierBeuningen West: maandag 20 septemberBeuningen en Beuningen Oost: dinsdag 21 september

Zin in een solarrace?Een solarrace of een ritje op een elektrische scooter, er is genoeg te beleven op de Duurzaam vervoermarkt. Deze vindt plaats op 18 september op het Julianaplein in Beuningen.Rij(s) eens andersBenieuwd hoe een elektrische scooter rijdt of een rondje trappen op een elektrische fiets? Weten hoe een elektrische stadsauto er uit ziet? Kom dan naar de Duurzaam vervoermarkt. Ook met vragen over de nieuwe OV-chipkaart of hoe je meer energie bespaart in huis kun je er terecht.SolarkidsKinderen tot 12 jaar kunnen meedoen aan de solarwedstrijd. Met een autootje op zonne-energie strijd je om een plaats op het erepodium én een leuk cadeautje. Ieder half uur is er een wedstrijd. Moet je even wachten om mee te kunnen doen? geen nood! Laat je dan schminken tot een zonnebloem of een andere afbeelding die jij mooi vindt.Fiets verlichtBen je tussen de 12 en 18 jaar en heb je geen zin om zelf je fietslicht te maken? Vraag eenmalige zakgeldverhoging aan je ouders voor een goede zaak. Voor € 8,95 wordt er namelijk fietsverlichting op je fiets gemonteerd, waardoor je weer gezien wordt in het donker. Wel zo veilig!GezinsuitjeDe toegang tot de markt is gratis en bovendien een leuk uitje voor het hele gezin. De markt duurt van 10.30 – 16.00 uur.AanleidingWaarom juist nu een Duurzaam vervoermarkt? Dit jaar vindt van 12 tot 22 september de Europese Mobiliteitsweek 2010 plaats. Die week staat in het teken van duurzaam vervoer. Overal vinden activiteiten plaats, zoals Groene Voetstappen, Fietsen naar je Werk, etc. Kijk voor meer informatie op www.weekvandevooruitgang.nl.
 
Klik op onderstaande afbeelding om een pdf te openen waarin de bon staat.
Print deze uit en neem het mee naar de Duurzaam vervoermarkt.
Tegen inlevering ontvangt u een energiebesparende gadget.
Hoe ziet Beuningen er straks uit?Denk mee en meld u aan voor de klankbordgroep voor het dorp Beuningen.De gemeente is op zoek naar bewoners van de kern Beuningen die deel willen nemen aan de klankbordgroep. De klankbordgroep denkt mee over de ruimtelijke toekomstvisie voor de kern Beuningen. Deze visie vormt het kader voor alle nieuwe ontwikkelingen in de kern en maakt onderdeel uit van de Gemeentebrede Structuurvisie.Rol van de klankbordgroepIn de klankbordgroep worden de keuzes over de ruimtelijke ontwikkeling van de kern Beuningen besproken en afgewogen. De klankbordgroep heeft als taak mee te werken, ideeën aan te dragen, commentaar te geven op voorstellen, alternatieven in te brengen, signalen af te geven en vooruit te kijken. Kortom actief deel te nemen aan het proces. De klankbordgroep wordt hierbij ondersteund door een onafhankelijke voorzitter, de adviesbureaus en medewerkers van de gemeente. De gemeenteraad stelt uiteindelijk de structuurvisie vast.UitgangspuntenBij het opstellen van de visie geldt een aantal vaststaande uitgangspunten. De klankbordgroep houdt zich niet bezig met zaken die al in gang zijn gezet of waarover al politieke besluiten zijn genomen. Bij de start van de klankbordgroep worden alle uitgangspunten vanzelfsprekend uitgebreid besproken.Iets voor u?Bent u betrokken bij de kern Beuningen en weet u wat er leeft, dan is deze klankbordgroep misschien iets voor u. Reageren kan tot 1 oktober bij mevrouw C. Crooijmans via e-mail: [email protected]. Of u kunt een brief sturen aan de gemeente Beuningen t.a.v. mevrouw C. Crooijmans, Postbus 14, 6640 AA Beuningen. Wilt u in uw mail of brief uw naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en een korte motivatie opnemen?Meer informatieKijk voor uitgebreide informatie over wat een klankbordgroep doet op www.beuningen.nl. Met vragen kunt u terecht bij mevrouw C. Crooijmans via telefoonnummer 14 024.
Praktijkdag voor jonge autorijders
Heb je tussen de 3 maanden en 2 jaar je rijbewijs? Meld je dan nu aan voor de gratis eendaagse praktijkdag van ‘TheDriveXperience’.Jonge autorijders, die wonen in de gemeenten Beuningen, Druten of West Maas en Waal en die tussen de drie maanden en twee jaar geleden hun rijbewijs hebben gehaald, kunnen op zaterdag 9 oktober 2010 gratis meedoen aan een praktische, leerzame én leuke praktijkdag voor jonge autorijders. Hiervoor worden zelfs auto’s beschikbaar gesteld, dus het bezit van een eigen auto is niet verplicht.TestrouteJe rijdt met twee andere jongeren een anderhalf uur durende praktijkrit door de omgeving en wisselt elkaar af aan het stuur. Tevens geven jullie van jezelf – en van elkaar – verbeterpunten aan. Dit allemaal onder begeleiding van een coach.NoodstopsIn dit onderdeel rij je op een mobiele rem-/slipbaan, waarbij je zélf achter het stuur ondervindt hoe het aanvoelt om op glad wegdek onverwacht een noodstop te maken en te ervaren hoe lang je remweg op een glad en nat wegdek is.Alcohol en drugsDerde onderdeel van deze dag is een groepsdiscussie met alle deelnemers over de werking van alcohol en drugs in relatie tot verkeersdeelname en hoe je daarmee kunt omgaan.AanmeldenDe gemeenten West Maas en Waal, Druten en Beuningen werken samen aan het organiseren van praktijkdagen voor jonge autorijders. De praktijkdag vindt dit keer plaats in Boven Leeuwen op 9 oktober 2010 van 9.00 tot uiterlijk 16.00 uur. Aanmelden kan via de website www.thedrivexperience.nl. Op deze site staat ook aanvullende informatie over de praktijkdag. 
 
Kind en veiligheid: medicijnenHoe veilig is úw huis voor kinderen? Pillen lijken op snoepjes. Dat – en nieuwsgierigheid – is de reden dat vooral kleine kinderen vergiftigd raken.Kinderen hebben geen benul van gevaar en stoppen alles in hun mond. En omdat ze klein zijn, is een kleine hoeveelheid soms al schadelijk. Een vieze smaak zorgt er niet voor dat kinderen iets niet opeten of drinken. Hieronder staan enkele aanraders om ervoor te zorgen dat úw kindje dit niet snel zal kunnen doen.• Bewaar alle medicijnen buiten het bereik van kinderen, liefst in een medicijnkastje met een goed slot. Hang dit kastje hoog op, bij voorkeur in de keuken of op een andere plek waar u zicht op heeft. Bewaar de sleutels van het kastje op een plek waar de kinderen niet bij kunnen.• Veel medicijnen worden geleverd met een kindersluiting, maar ook in dat geval kunt u ze het best op een veilige plek bewaren.• Noem medicijnen en vitaminen geen snoep.• Laat medicijnen niet rondslingeren: kijk of er op uw nachtkastje, in de badkamer of wc geen medicijnen, ‘de pil’, vitaminen en hoestdrank staan.• Breng niet gebruikte medicijnen altijd terug naar de apotheek.Bron: www.veiligheid.nl
 
Werkzaamheden Waalbrug Ewijk uitgesteldRijkswaterstaat stelt de geplande werkzaamheden voor het weekend van 17 tot en met 20 september nabij de brug Ewijk tot nader order uit. De voorbereidingen nemen meer tijd in beslag dan van tevoren werd ingeschat.
 
Nieuw telefoonnummer gemeente Beuningen 14 02414 024 is het nieuwe telefoonnummer van de gemeente Beuningen. Dit nummer isgemakkelijk te onthouden en u betaalt de lokale gesprekskosten. Toets de vijf cijfer(zonder extra 024 ervoor) en u krijgt antwoord op al uw vragen aan de gemeente!
 
 

De Gft- en restafval iedere week opgehaald
In de maanden mei t/m september wordt het huishoudelijk afval elke week opgehaald. Als u containers gebruikt, houdt u er dan wel rekening mee dat u voor elke lediging betaalt, ook al is de container halfvol! De tarieven per lediging kunt u nakijken in de afvalgids.

Ophalen plastic verpakkingsafval
Eénmaal in de twee weken op maandag wordt het plastic verpak- kingsafval huis aan huis in de hele gemeente opgehaald.
U kunt dit afval aan de weg zetten in de doorzichtige afvalzak met het Plastic Heroes-logo erop. De eerstvolgende keer dat het plastic wordt opgehaald is op maandag 27 september

Ophalen oud papier
Beuningen West: maandag 20 september
Beuningen en Beuningen Oost
: dinsdag 21 september


Zin in een solarrace?
Een solarrace of een ritje op een elektrische scooter, er is genoeg te beleven op de Duurzaam vervoermarkt. Deze vindt plaats op 18 september op het Julianaplein in Beuningen.

Rij(s) eens anders
Benieuwd hoe een elektrische scooter rijdt of een rondje trappen op een elektrische fiets? Weten hoe een elektrische stadsauto er uit ziet? Kom dan naar de Duurzaam vervoermarkt. Ook met vragen over de nieuwe OV-chipkaart of hoe je meer energie bespaart in huis kun je er terecht.

Solarkids
Kinderen tot 12 jaar kunnen meedoen aan de solarwedstrijd. Met een autootje op zonne-energie strijd je om een plaats op het erepodium én een leuk cadeautje. Ieder half uur is er een wedstrijd. Moet je even wachten om mee te kunnen doen? geen nood! Laat je dan schminken tot een zonnebloem of een andere afbeelding die jij mooi vindt.

Fiets verlicht
Ben je tussen de 12 en 18 jaar en heb je geen zin om zelf je fietslicht te maken? Vraag eenmalige zakgeldverhoging aan je ouders voor een goede zaak. Voor € 8,95 wordt er namelijk fietsverlichting op je fiets gemonteerd, waardoor je weer gezien wordt in het donker. Wel zo veilig!

Gezinsuitje
De toegang tot de markt is gratis en bovendien een leuk uitje voor het hele gezin. De markt duurt van 10.30 – 16.00 uur.

Aanleiding
Waarom juist nu een Duurzaam vervoermarkt? Dit jaar vindt van 12 tot 22 september de Europese Mobiliteitsweek 2010 plaats. Die week staat in het teken van duurzaam vervoer. Overal vinden activiteiten plaats, zoals Groene Voetstappen, Fietsen naar je Werk, etc. Kijk voor meer informatie op www.weekvandevooruitgang.nl.

 

Klik op onderstaande afbeelding om een pdf te openen waarin de bon staat.

Print deze uit en neem het mee naar de Duurzaam vervoermarkt.

Tegen inlevering ontvangt u een energiebesparende gadget.


Hoe ziet Beuningen er straks uit?
Denk mee en meld u aan voor de klankbordgroep voor het dorp Beuningen.

De gemeente is op zoek naar bewoners van de kern Beuningen die deel willen nemen aan de klankbordgroep. De klankbordgroep denkt mee over de ruimtelijke toekomstvisie voor de kern Beuningen. Deze visie vormt het kader voor alle nieuwe ontwikkelingen in de kern en maakt onderdeel uit van de Gemeentebrede Structuurvisie.

Rol van de klankbordgroep
In de klankbordgroep worden de keuzes over de ruimtelijke ontwikkeling van de kern Beuningen besproken en afgewogen. De klankbordgroep heeft als taak mee te werken, ideeën aan te dragen, commentaar te geven op voorstellen, alternatieven in te brengen, signalen af te geven en vooruit te kijken. Kortom actief deel te nemen aan het proces. De klankbordgroep wordt hierbij ondersteund door een onafhankelijke voorzitter, de adviesbureaus en medewerkers van de gemeente. De gemeenteraad stelt uiteindelijk de structuurvisie vast.

Uitgangspunten
Bij het opstellen van de visie geldt een aantal vaststaande uitgangspunten. De klankbordgroep houdt zich niet bezig met zaken die al in gang zijn gezet of waarover al politieke besluiten zijn genomen. Bij de start van de klankbordgroep worden alle uitgangspunten vanzelfsprekend uitgebreid besproken.

Iets voor u?
Bent u betrokken bij de kern Beuningen en weet u wat er leeft, dan is deze klankbordgroep misschien iets voor u. Reageren kan tot 1 oktober bij mevrouw C. Crooijmans via e-mail: [email protected]. Of u kunt een brief sturen aan de gemeente Beuningen t.a.v. mevrouw C. Crooijmans, Postbus 14, 6640 AA Beuningen. Wilt u in uw mail of brief uw naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres en een korte motivatie opnemen?

Meer informatie
Kijk voor uitgebreide informatie over wat een klankbordgroep doet op www.beuningen.nl. Met vragen kunt u terecht bij mevrouw C. Crooijmans via telefoonnummer 14 024.


Praktijkdag voor jonge autorijders

Heb je tussen de 3 maanden en 2 jaar je rijbewijs? Meld je dan nu aan voor de gratis eendaagse praktijkdag van ‘TheDriveXperience’.

Jonge autorijders, die wonen in de gemeenten Beuningen, Druten of West Maas en Waal en die tussen de drie maanden en twee jaar geleden hun rijbewijs hebben gehaald, kunnen op zaterdag 9 oktober 2010 gratis meedoen aan een praktische, leerzame én leuke praktijkdag voor jonge autorijders. Hiervoor worden zelfs auto’s beschikbaar gesteld, dus het bezit van een eigen auto is niet verplicht.

Testroute
Je rijdt met twee andere jongeren een anderhalf uur durende praktijkrit door de omgeving en wisselt elkaar af aan het stuur. Tevens geven jullie van jezelf – en van elkaar – verbeterpunten aan. Dit allemaal onder begeleiding van een coach.

Noodstops
In dit onderdeel rij je op een mobiele rem-/slipbaan, waarbij je zélf achter het stuur ondervindt hoe het aanvoelt om op glad wegdek onverwacht een noodstop te maken en te ervaren hoe lang je remweg op een glad en nat wegdek is.

Alcohol en drugs
Derde onderdeel van deze dag is een groepsdiscussie met alle deelnemers over de werking van alcohol en drugs in relatie tot verkeersdeelname en hoe je daarmee kunt omgaan.

Aanmelden
De gemeenten West Maas en Waal, Druten en Beuningen werken samen aan het organiseren van praktijkdagen voor jonge autorijders. De praktijkdag vindt dit keer plaats in Boven Leeuwen op 9 oktober 2010 van 9.00 tot uiterlijk 16.00 uur. Aanmelden kan via de website www.thedrivexperience.nl.
Op deze site staat ook aanvullende informatie over de praktijkdag. 

 


Kind en veiligheid: medicijnen
Hoe veilig is úw huis voor kinderen? Pillen lijken op snoepjes. Dat – en nieuwsgierigheid – is de reden dat vooral kleine kinderen vergiftigd raken.

Kinderen hebben geen benul van gevaar en stoppen alles in hun mond. En omdat ze klein zijn, is een kleine hoeveelheid soms al schadelijk. Een vieze smaak zorgt er niet voor dat kinderen iets niet opeten of drinken. Hieronder staan enkele aanraders om ervoor te zorgen dat úw kindje dit niet snel zal kunnen doen.
• Bewaar alle medicijnen buiten het bereik van kinderen, liefst in een medicijnkastje met een goed slot. Hang dit kastje hoog op, bij voorkeur in de keuken of op een andere plek waar u zicht op heeft. Bewaar de sleutels van het kastje op een plek waar de kinderen niet bij kunnen.
• Veel medicijnen worden geleverd met een kindersluiting, maar ook in dat geval kunt u ze het best op een veilige plek bewaren.
• Noem medicijnen en vitaminen geen snoep.
• Laat medicijnen niet rondslingeren: kijk of er op uw nachtkastje, in de badkamer of wc geen medicijnen, ‘de pil’, vitaminen en hoestdrank staan.
• Breng niet gebruikte medicijnen altijd terug naar de apotheek.

Bron: www.veiligheid.nl

 


Werkzaamheden Waalbrug Ewijk uitgesteld
Rijkswaterstaat stelt de geplande werkzaamheden voor het weekend van 17 tot en met 20 september nabij de brug Ewijk tot nader order uit. De voorbereidingen nemen meer tijd in beslag dan van tevoren werd ingeschat.

 


Nieuw telefoonnummer gemeente Beuningen 14 024
14 024 is het nieuwe telefoonnummer van de gemeente Beuningen. Dit nummer is
gemakkelijk te onthouden en u betaalt de lokale gesprekskosten. Toets de vijf cijfer
(zonder extra 024 ervoor) en u krijgt antwoord op al uw vragen aan de gemeente!

 

 

waardebon.pdf

Cookieinstellingen