Gemeenteraadsberichten – week 12

Gemeenteraadsberichten – week 12Uitgebreide informatie en stukken leest u op de website van de gemeente beuningen.nl.Ga naar Bestuur en organisatie > Vergaderschema.

Gemeenteraadsberichten – week 12

Uitgebreide informatie en stukken leest u op de website van de gemeente beuningen.nl.

Ga naar Bestuur en organisatie > Vergaderschema.

.

.

 Agenda commissievergaderingen
Hieronder vindt u de agenda’s van de commissies Samenleving en Ruimte. De tijden zijn bij benadering. Een onderwerp kan dus iets later maar ook iets eerder beginnen.
 COMMISSIE SAMENLEVING
Maandag 26 maart
Gemeentehuis,raadszaal
19.30 – 19.45 algemeen deel
19.45 – 20.15 evaluatie bouw Mfa ’t Hart Ewijk > zie uitgelicht
20.15 – 20.30 wijziging verordening leerlingenvervoer > zie uitgelicht
20.30 – 21.30 transitieplan Breed > zie uitgelicht

 COMMISSIE RUIMTE
Dinsdag 27 maart
Gemeentehuis, raadzaal
19.30 – 19.45 uur algemeen deel
19.45 – 20.15 uur beeldkwaliteitsplan Huize Petronella > zie uitgelicht
20.15 – 20.45 uur landgoed Beuningen en uitvoeringsplan Nieuw Netwerk > zie uitgelicht
20.45 – 21.15 uur verkeersmaatregelen Koningstraat Ewijk > zie uitgelicht

 

 Agenda raadsvergadering
De agenda hieronder is onder voorbehoud van wijzigingen. De meest actuele agenda vindt u op www.beuningen.nl. Klik op Bestuur en organisatie > Vergaderingen > Gemeenteraad.
Dinsdag 10 april
19.30 uur
Gemeentehuis, raadzaal
• transitieplan Breed > zie uitgelicht
• landgoed Beuningen en uitvoeringsplan Nieuw Netwerk > zie uitgelicht
• aanvullen kredit Plakstraat-Van Heemstraweg Winssen > zie uitgelicht
• wijziging verordening leerlingenvervoer > zie uitgelicht
• evaluatie bouw Mfa ’t Hart Ewijk > zie uitgelicht
• bezwaarschrift ULTO > zie uitgelicht
• beeldkwaliteitsplan Huize Petronella > zie uitgelicht

 

UITGELICHT:
transitieplan Breed
Door een aanpassing in de wet heeft de gemeente een grotere rol gekregen binnen de sociale werkvoorziening Breed. Daarom heeft Breed een transitieplan geschreven. Het plan heet: ‘Toekomst Breed: de financiële aspecten, de koers en de organisatie’.
Het bestuur van Breed vraagt de gemeenteraad om haar mening over de voorstellen uit dit plan. De twee belangrijkste punten waar de gemeenteraad over moet beslissen zijn:
• De grotere rol die de gemeente op financieel en organisatorisch gebied krijgt.
• De verantwoordelijkheid die de gemeente krijgt voor het zoeken van een juiste werkplek voor een deel van de werknemers van Breed..

 

UITGELICHT:
landgoed Beuningen en uitvoeringsplan Nieuw Netwerk
In 2008 is de visie ‘De oeverwal als landgoed’ vastgesteld. In dit plan wordt de duurzame ontwikkeling van de oevers van de Waal besproken, maar het biedt geen duidelijk kader voor projecten. Daarom is gestart met een uitvoeringsplan: ‘Nieuw Netwerk Landgoederen’. Het uitvoeringsplan is nog niet af, en gezien de financiële positie van de gemeente en de huidige woningmarkt wordt het plan ook niet verder afgemaakt. Er wordt wel doorgegaan met het pilot(proef)-project Landgoed Beuningen..

 

UITGELICHT:
wijziging verordening leerlingenvervoer
Leerlingen van het speciaal onderwijs kunnen in aanmerking komen voor leerlingenvervoer. Bij het vaststellen van de begroting van 2012 is besloten om het afstandscriterium woning-school vanaf volgend schooljaar aan te scherpen. Dit levert een besparing op voor het totale bezuinigingspakket. De commissie bespreekt de verhoging van het afstandscriterium voor speciaal basisonderwijs van 2 naar 6 kilometer. Ook moet de Verordening Leerlingenvervoer hierop aangepast worden..

 

UITGELICHT:
evaluatie bouw Mfa ’t Hart Ewijk
Mfa ‘t Hart in Ewijk is in 2009 opgeleverd. In 2011 zijn er nog aanvullende werkzaamheden uitgevoerd en afgerond. In de commissievergadering wordt het evaluatieverslag van deze werkzaamheden besproken en vastgesteld.

 

UITGELICHT:
bezwaarschrift ULTO
Muziekvereniging ULTO uit Winssen ontvangt subsidie van de gemeente. De gemeenteraad heeft besloten de subsidie af te bouwen tussen 2012 en 2015. Dit omdat de gemeente minder geld van het Rijk ontvangt, waardoor er bezuinigd moet worden. ULTO diende een bezwaar in tegen dit raadsbesluit. De commissie Bezwaarschriften adviseert de raad om het bezwaarschrift af te wijzen..

 

UITGELICHT:
beeldkwaliteitsplan Huize Petronella
In april 2011 heeft de raad groen licht gegeven voor de bouw van Huize Petronella aan Den Elt in Ewijk. Huize Petronella is een particulier zorginitiatief. In dit huis kunnen demente mensen wonen in een huiselijke omgeving. Aan de commissie Ruimtelijke Kwaliteit is gevraagd om te kijken naar het beeldkwaliteitsplan voor Huize Petronella. In een beeldkwaliteitsplan staan afspraken waar het ontwerp van de bebouwing aan moet voldoen, zodat het past binnen de omgeving. Nu blijkt echter dat er geen duidelijke uitgangspunten zijn waar de commissie Ruimtelijke Kwaliteit mee aan de slag kan. Daarom wordt de raad gevraagd om een helder kader te geven, zodat het beeldkwaliteitsplan goed beoordeeld kan worden door de commissie.

 

UITGELICHT:
verkeersmaatregelen Koningstraat Ewijk
De Ewijkse Koningstraat is een 60-kmweg en wordt al jaren gebruikt als doorgaande (sluip)route van en naar de A73. Het (school) fietsverkeer op de weg heeft hier overlast van en er ontstaan gevaarlijke verkeerssituaties. Al eerder is gekeken naar oplossingen voor dit probleem. Grofweg zijn daarbij drie varianten genoemd, van groot- tot kleinschalig:
• De Koningstraat fysiek afsluiten voor doorgaand autoverkeer
• De route fysiek onaantrekkelijk maken voor doorgaand autoverkeer
• De route juridisch beperken voor doorgaand autoverkeer De effecten van deze oplossingen waren echter onduidelijk, omdat er geen objectieve analyse van de verkeerssituatie was. Daarom is in het najaar van 2011 een verkeersproef uitgevoerd, waarbij de verkeerseffecten in en rondom Ewijk zijn gemeten terwijl de weg was afgesloten. Op basis van deze verkeersanalyse zijn er een aantal maatregelen uitgewerkt. Het college heeft een voorkeur en bespreekt dit in de commissie Ruimte..
Cookieinstellingen