Tegemoetkoming voor chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg)

Foto:

LANDELIJK, 27 maart 2012 – Chronisch zieken en gehandicapten maken jaarlijks veel extra kosten voor bijvoorbeeld medische hulp. Gelukkig zijn de kosten voor een groot deel aftrekbaar van de belasting. Op de website meerkosten.nl van de Chronisch zieken en Gehandi- captenraad (CG-Raad) kunt u precies zien hoe u dat aan moet pakken.

LANDELIJK, 27 maart 2012 – Chronisch zieken en gehandicapten maken jaarlijks veel extra kosten voor bijvoorbeeld medische hulp.

Gelukkig zijn de kosten voor een groot deel aftrekbaar van de belasting. Op de website meerkosten.nl van de Chronisch zieken en Gehandi- captenraad (CG-Raad) kunt u precies zien hoe u dat aan moet pakken.

Praktische website
In begrijpelijke taal geeft de site uitleg over tegemoetkomingen en financiële regelingen voor chronisch zieken en gehandicapten, zoals de Wet tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg). Ook vindt u er een praktische handleiding voor de aangifte inkomstenbelasting over het jaar 2011, die voor 1 april ingediend moet zijn bij de Belastingdienst.

Geen internet? Bestel dan de brochure.
Voor mensen die geen internet hebben, heeft de CG-Raad de brochure Belastingvoordeel 2011 uitgebracht. Die kunt u bestellen door € 5,80 over te maken op rekeningnummer 3188522 ten name van de CG-Raad. Daarbij vermelden: Belastingprocedure 2011, uw naam, adres, postcode en woonplaats. U kunt ook bellen met 030 291 66 11.

Bron: Nieuwsbrief Zorg, werk en inkomen – maart 2012 (uitgave van de gemeente Beuningen)

Cookieinstellingen