Afvalinfo januari 2013

Foto:

GEMEENTE, 19 januari 2013 – Eind december hebben de inwoners van de gemeente Beuningen de afvalkalender voor 2013 ontvangen.De vernieuwde afvalwijzer is persoonlijk op maat gemaakt. De inwoners vinden op de afvalwijzer alleen de voor hun belangrijke inzameldata en niet die voor de hele gemeente. De afvalwijzer is daardoor overzichtelijker.De gebruikelijke informatie over de verschillende soorten afval blijft men op de afvalwijzer terug vinden.Digitaal en met appBehalve dat de afvalwijzer gewijzigd is, is deze ook voortaan digitaal op de website van de DAR in te zien. Men voert eenvoudig postcode en huisnummer in om ophaaldata voor de eigen straat te zien. De DAR werkt op dit moment ook nog aan een handige gratis app voorr smartphones. Deze geeft aan wanneer men welk afval aan de straat moet zeten. De app is in de loop van 2013 te downloaden.

GEMEENTE, 19 januari 2013 – Eind december hebben de inwoners van de gemeente Beuningen de afvalkalender voor 2013 ontvangen.

De vernieuwde afvalwijzer is persoonlijk op maat gemaakt. De inwoners vinden op de afvalwijzer alleen de voor hun belangrijke inzameldata en niet die voor de hele gemeente. De afvalwijzer is daardoor overzichtelijker.

De gebruikelijke informatie over de verschillende soorten afval blijft men op de afvalwijzer terug vinden.

Digitaal en met app
Behalve dat de afvalwijzer gewijzigd is, is deze ook voortaan digitaal op de website van de DAR in te zien. Men voert eenvoudig postcode en huisnummer in om ophaaldata voor de eigen straat te zien. De DAR werkt op dit moment ook nog aan een handige gratis app voorr smartphones. Deze geeft aan wanneer men welk afval aan de straat moet zeten. De app is in de loop van 2013 te downloaden.


Laatste keer de papieren afvalwijzer

Vanaf 2014 ontvangt men de afvalwijzer niet meer standaard in de brievenbus. Alleen nog op verzoek. De gemeente hoopt namelijk dat de inwoners genoeg hebben aan de digitale afvalwijzer op internet. Inwoners hebben nog wel de mogelijkheid om de papieren afvalwijzer toch nog te blijven ontvangen. Zij kunnen de bon die op de afvalwijzer 2013 staat invullen en opsturen naar het aangegeven adres. Vragen over deze afvalwijzer? Bel dan met Dar, 024 3716000.

Digitale afvalwijzer nog niet beschikbaar
In de loop van januari komt de digitale afvalwijzer beschikbaar. De DAR heeft tot die tijd de inzameldagen in de gemeente Beuningen op een rijtje gezet. Op de website van de DAR leest u de inzameldata. (Kijk bij Bewoners > Beuningen > Veelgestelde vragen).

 

Vaste ophaaldagen
In plaats van de exacte data op te zoeken kunt u ook in de tabel hieronder uw vaste ophaaldagen zien.

Weurt
Oud papier
1e maandag van de maand
Plastic Maandag ONEVEN weken
GFT
Vrijdag  ONEVEN weken
Restafval
Vrijdag even weken
Ewijk
Oud papier
1e zaterdag van de maand
Plastic Maandag ONEVEN weken
GFT
Woensdag ONEVEN weken
Restafval
Woensdag even weken
Winssen
Oud papier
2e dinsdag van de maand
Plastic Maandag ONEVEN weken
GFT
Woensdag ONEVEN weken
Restafval
Woensdag even weken
Beuningen 1+3 (zie afbeelding voor indeling)
Oud papier
West = 3e maandag van de maand
Oost = 3e dinsdag van de maand
Plastic Maandag ONEVEN weken
GFT
Vrijdag  ONEVEN weken
Restafval
Vrijdag even weken
Beuningen 2 (zie afbeelding voor indeling)
Oud papier
West = 3e maandag van de maand
Oost = 3e dinsdag van de maand
Plastic Maandag ONEVEN weken
GFT
Donderdag ONEVEN weken
Restafval
Donderdag even weken

Toelichting abeelding;
Voor oud papier is Beuningen opgedeeld in
West
en Oost waarbij de Wilhelminalaan de scheidingslijn is.

Voor restafval/gft is Beuningen opgedeeld in
ophaaldag donderdag (2) en ophaaldag vrijdag (1+3).
Gebied 2 ligt ten zuiden van de scheidingslijn Leigraaf/Burg Geradtslaan.

Cookieinstellingen