2.400 kilo opgeruimd tijdens schoonmaakdag

BEUNINGEN, 23 maart 2013

BEUNINGEN, 23 maart 2013

 

De gemeente Beuningen organiseerde in het weekend van 16 maart voor de zevende keer de Maas en Waalse Schoonmaakdag.

Ruim 850 inwoners zetten zich in om het zwerfafval in de gemeente op te ruimen.

 

Twee dagen schoonmaken
Vrijdag 15 maart gaf wethouder De Klein bij basisschool De Ruyter in Weurt het startsein voor de grote schoonmaakactie. Hij keerde een grote zak met afval om op het schoolplein. De leerlingen gingen meteen aan de slag. Zij deponeerden het afval keurig in een kliko. Uiteraard hielp wethouder De Klein een handje mee. Het afval was in een paar tellen opgeruimd.

Verenigingen, gemeenteraadsleden, gemeenteambtenaren en een aantal families uit de gemeente pakten de schoonmaakwoede zaterdag op. De gemeente zorgde voor veiligheidsvesten, plastic handschoenen, vuilniszakken en grijpers.

Beide dagen werkte het weer gelukkig redelijk goed mee. Bijzondere vondsten dit jaar waren een paar gestolen bankpasjes en een speelgoedpistool.

Veel zwerfaval verzameld
Alle volle afvalzakken werden dezelfde dag nog opgehaald en verzameld op de gemeentewerf. Er werd weer veel zwerfafval verzameld. In totaal werd er 2.400 kilo zwerfafval afgevoerd. Dat is erg veel, zeker omdat er dit jaar minder deelnemers waren dan andere jaren. Er is dus extra hard gewerkt.

Bedankt voor uw deelname
Gemeente Beuningen bedankt alle scholen, verenigingen, personen en bedrijven hartelijk voor hun inzet:

Scholen: SBO Klavervier, Basisschool De Kameleon, Brede School De Fontein, Basisschool De Wegwijzer, Basisschool De Reuzepas, Basisschool De Ruyter en Basisschool De Hoeven.

 

Verenigingen/individuele groepen: Scouting Ewijk, Scouting Beuningen, Scouting St. Andries, Amateurtuindersvereniging, Buurtvereniging De Veerman, HSV Loenensche Well,
Visvereniging H.S.V. De Duivelskolk, Bewoners Vossenkuil, Families Veldhuis, Loeffen, Van Haalen, Van Workum en Kulsdom.

Politieke partijen (BN&M, VVD, Groen links) en collega’s gemeente Beuningen

Bron: gemeentelijke website beuningen.nl