Wijknamen en wijkindelingen worden aangepast

Foto:

BEUNINGEN, 2 april 2013

BEUNINGEN, 2 april 2013

Het CBS en ook de gemeente moeten uit kunnen gaan van betrouwbare informatie over alle wijken in de gemeente Beuningen inclusief de kerkdorpen Weurt, Ewijk en Winssen.

Dezelfde informatie wordt ook gebruikt door het BAG, Basisregistraties Adressen en gebouwen. De BAG is een registratie van het ministerie van Infrastructuur en Milieu waarin gemeentelijke basisgegevens over alle gebouwen en adressen in Nederland zijn verzameld.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft de gemeente Beuningen gevraagd of de namen en indelingen van de wijken in de gemeente nog actueel zijn. Naar aanleiding daarvan zijn er enkele aanpassingen gedaan.

 

Beuningen
Een voorbeeld van een aanpassing is het centrum van Beuningen, dat nu bestaatuit de wijken ‘Centrum’ en ‘Centrum Oost’. Omdat er veel gebouwd is voldoet de wijkgrens, die liep over de Schoolstraat, Johan Friscostraat en Julianaplein naar de Burgemeester Geradtslaan niet meer. De gemeente stelt voor om Alexiastraat als wijkgrens te nemen.

Ewijk
Een ander voorbeeld zijn de namen Keizershoeve I, II en III in Ewijk. Deze namen zijn gebruikt als namen bij de ontwikkeling van de nieuwe wijk. Voorstel is nu om de drie ontwikkelnamen samen te nemen tot een officiele wijk: Keizershoeve.