Waarom verdwijnen de manusjes van alles?

Foto:

GEMEENTE, 3 april 2013″Het CDA Beuningen maakt zich ernstig zorgen over het ontslag van tien concierges”, zo laat Pim van Teffen, woordvoerder namens de CDA fractie weten.De Oeverwal besloot afgelopen donderdag om de detacheringsovereenkomst te beëindigen. Dat betekent dat de basisscholen in de gemeente het zonder deze manusjes van alles zullen moeten doen in de toekomst.”In een brief aan het College heeft de CDA fractie kritische vragen gesteld over het besluit van de Oeverwal”, zegt de heer Van Teffelen. “46 Arbeidsovereenkomsten met onderwijskrachten zijn inmiddels met een regeling beëindigd en de concierges vormen de volgende bezuinigingsslag. Wat de financiële gevolgen voor de gemeente zelf zijn is het CDA niet duidelijk. Evenmin of de gemeente alles in het werk heeft gesteld om deze situatie te voorkomen.””Wij willen weten hoe het zit met de financiën van de Oeverwal. De gemeente is financieel mede verantwoordelijk voor het openbaar onderwijs. Vragen die wij beantwoord willen zien,” aldus Pim van Teffelen. “Het is het CDA er alles aan gelegen of de Oeverwal een gedegen financieel beleid heeft gevoerd. Daarnaast of zij er alles aan gedaan heeft om het ontslag van de tien concierges te voorkomen.”De gemeente zal de vragen schriftelijk beantwoorden.

GEMEENTE, 3 april 2013

“Het CDA Beuningen maakt zich ernstig zorgen over het ontslag van tien concierges“, zo laat Pim van Teffen, woordvoerder namens de CDA fractie weten.

De Oeverwal besloot afgelopen donderdag om de detacheringsovereenkomst te beëindigen. Dat betekent dat de basisscholen in de gemeente het zonder deze manusjes van alles zullen moeten doen in de toekomst.

“In een brief aan het College heeft de CDA fractie kritische vragen gesteld over het besluit van de Oeverwal”, zegt de heer Van Teffelen. “46 Arbeidsovereenkomsten met onderwijskrachten zijn inmiddels met een regeling beëindigd en de concierges vormen de volgende bezuinigingsslag. Wat de financiële gevolgen voor de gemeente zelf zijn is het CDA niet duidelijk. Evenmin of de gemeente alles in het werk heeft gesteld om deze situatie te voorkomen.”

“Wij willen weten hoe het zit met de financiën van de Oeverwal. De gemeente is financieel mede verantwoordelijk voor het openbaar onderwijs. Vragen die wij beantwoord willen zien,” aldus Pim van Teffelen. “Het is het CDA er alles aan gelegen of de Oeverwal een gedegen financieel beleid heeft gevoerd. Daarnaast of zij er alles aan gedaan heeft om het ontslag van de tien concierges te voorkomen.”

De gemeente zal de vragen schriftelijk beantwoorden.

1. Is het College op de hoogte van het bezuinigingsplan van de Oeverwal zoals dit door deze stichting is vastgesteld?
2. Heeft het College onderzoek gedaan naar het volgens de Oeverwal noodzakelijke bezuinigingsplan dat heeft geleid tot deze maatregelen?
3. Is het College op de hoogte van de 46 arbeidskrachten die begin dit jaar met een regeling zijn vertrokken?
4. Is het College op de hoogte van de beëindiging van de detacheringsovereenkomst met een tiental conciërges?
5. Is de oorzaak van dit vertrek niet de regeling waarmee 46 arbeidskrachten vrijwillig zijn vertrokken?
6. Wat zijn de financiële gevolgen voor onze gemeente als gevolg van het bezuinigingsplan van de Oeverwal?
7. Wat gaat het College nog ondernemen om de conciërges voor deze scholen te behouden?